Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,39% και τα 36,77 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Απώλειες για το πετρέλαιο παρά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο -1,39% και τα 36,77 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 39,53 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου το πετρέλαιο, μετά τα υψηλά τριών μηνών στα οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω ανησυχιών ότι μία ενδεχόμενη αποτυχία νέας συμφωνίας μεταξύ των παραγωγών του OPEC+ θα μπορούσε να αυξήσει εκ νέου την παγκόσμια προσφορά.
Μάλιστα, οι σχετικές ανησυχίες αντισταθμίσαν σε μεγάλο βαθμό την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 39,53 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -1,39% στα 36,77 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 3 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα κατέγραψαν πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 296 χιλ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου σημείωσαν «άλμα» κατά 9,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,7 εκατ. βαρέλια.
Όσον αφορά την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ, αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 11,2 εκατ. βαρέλια, όντας μειωμένη κατά 2 εκατ. βαρέλια σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά που είχαν σημειωθεί στα μέσα Μαρτίου.
Image
Image
Image
Στο μέτωπο του OPEC+, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν ήδη συμφωνήσει την επέκταση των περικοπών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ για τουλάιχστον έναν ακόμα μήνα, προκειμένου να επιτύχουν την ταχύτερη εξισορρόπηση της αγοράς.
Ωστόσο, οι χώρες της συμμαχίας δε θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη σήμερα, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς ο OPEC+ έχει ζητήσει από όλες τις χώρες να συμμορφωθούν πλήρως με τις περικοπές που ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο.
Εάν δεν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις περικοπές στην παραγωγή από όλες τις χώρες, τότε ενδεχομένως να μη μπορεί να καταστεί δυνατή μία περαιτέρω εμβάθυνση των περικοπών μετά τον Ιούνιο.
«Η αγορά παρακολουθεί αυτά που γίνονται και θεωρεί ότι η επίτευξη αυτής της συμφωνίας γίνεται όλο και περισσότερο πολύπλοκη», αναφέρουν οι αναλυτές της National Australia Bank, διευκρινίζοντας ότι «εάν δεν εφαρμοστεί αυτός ο μηχανισμός, αυτό σημαίνει ότι η μείωση της παραγωγής θα εγκαταλειφθεί για τον Ιούλιο».
Αναφερόμενη στα αποθέματα στις ΗΠΑ, η National Australia Bank αναφέρει ότι «φαίνεται πως η ανάκαμψη στη ζήτηση βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου δεν είναι σχήματος V», ενώ πρόσθέτει πως «απλά ενισχύει το γεγονός ότι η αρχική ανάκαμψη των τιμών καθοδηγείται από την πειθαρχία της προσφοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης