Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Μπορεί να σταματήσει ακόμα και ο τουρισμός εάν αυξηθούν τα κρούσματα

tags :
Σύψας (λοιμωξιολόγος): Μπορεί να σταματήσει ακόμα και ο τουρισμός εάν αυξηθούν τα κρούσματα
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος είπε ο κ.Σύψας
Σαφή προειδοποίηση ότι μπορεί ακόμα και να σταματήσει ο τουρισμός εάν αυξηθούν τα κρούσματα από την επιδημία του κορωνοϊού απηύθυνε ο λοιμωξιολόγος, Ν. Σύψας.
«O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός.
Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας, τονίζοντας ότι στη βόρεια Ελλάδα ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ενώ εκτίμησε ότι αυτό θα φανεί και στη καμπύλη τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Όπως είπε, στην περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ είναι πιθανό να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων.
«Παίζουμε με τη φωτιά.
Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός» ανέφερε ο κ.Σύψας, ο οποίος σχετικά με την έλευση των τουριστών, υποστήριξε ότι δεν μπορούν να γίνουν τεστ σε όλους και ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
«Μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες» είπε ο λοιμωξιολόγος, επισημαίνοντας ότι για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έρχονται.
Όσον αφορά τα μέτρα στις παραλίες ο κ. Σύψας είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες, τονίζοντας ότι θα επιτραπεί και το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης