Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε υψηλά τριμήνου του πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στο +1,3% και τα 37,29 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Σε υψηλά τριμήνου του πετρέλαιο λόγω OPEC+ - Στο +1,3% και τα 37,29 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
Το Brent κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,6% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 39,79 δολ. ανά βαρέλι
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών κινήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου το πετρέλαιο λόγω της συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής να παρατείνουν την περίοδο μείωσης παραγωγής πετρελαίου.
Η Σαουδική Αραβία, ηγέτιδα χώρα του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, ηγέτιδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.
-Το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2020 για το Brent σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,6% στα 39,79 δολ. ανά βαρέλι.
-Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 ανήλθε στο +1,3% στα 37,29 δολ. ανά βαρέλι.
Από την πλευρά του το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή που συμμετέχει στις συνομιλίες, μεταδίδει ότι τα περαιτέρω σχέδια θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην αγορά.
Επισήμως τα υπουργεία Ενέργειας των δύο χωρών δεν σχολιάζουν τις πληροφορίες αυτές, ενώ πηγή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, ανέφερε ότι οι υπουργοί Ενέργειας της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επιδεικνύουν «αμοιβαία κατανόηση».
Αύριο, 4 Ιουνίου, δήλωσε άλλη πηγή, θα γίνει συνάντηση επί τεχνικών ζητημάτων στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ, στην οποία οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν την επίδραση που είχε η πανδημία στις αγορές πετρελαίου.
«Το πετρέλαιο είναι πιθανό να ολοκληρώσει το έτος με ένα μικρό έλλειμμα, γεγονός που θα προσφέρει περαιτέρω στήριξη στις τιμές», πρόσθεσε η Capital Economics.
Όσον αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν πτώση κατά 483 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου.
Παράλληλα, τα αποθέματα στο Cushing της Οκλαχόμα κατέγραψαν μείωση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα κατά 2,2 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API αργότερα εντός της ημέρας, οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να δεχθούν περαιτέρω ώθηση βραχυπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης