Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις αγορές, αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη - Άνοδος +2,05% για Dow Jones - Ο DAX +3,88%

Ισχυρά κέρδη στις αγορές, αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη - Άνοδος +2,05% για Dow Jones - Ο DAX +3,88%
Κέρδη στη Wall Street μετά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας
Θετικό ήταν το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα 3/6, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της ανάκαμψης στο β΄ εξάμηνο του 2020, μια σειρά θετικών μακροοικονομικών στοιχείων σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα, να επισκιάζουν τις βίαιες ταραχές στις ΗΠΑ.
Οι ενδείξεις για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κινεζικό τομέα υπηρεσιών, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας και για τις εκτεταμένες ταραχές στις ΗΠΑ.
Οι κλάδοι με έκθεση στην κινεζική οικονομία, όπως οι εταιρίες πετρελαίου και αερίου και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, σημείωσαν άνοδο άνω του 1% ύστερα από έρευνα που έδειξε ότι καταγράφηκε και πάλι ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάιο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, παρόλο που η απασχόληση και η ζήτηση από το εξωτερικό παρέμεινε ασθενής.
Οι εκτεταμένες ταραχές στις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις στη σκιά του φόνου του Αφροαμερικανού G. Floyd από λευκό αστυνομικό δεν έπληξαν το πρόσφατο ράλι της Wall Street, αν και οι αναλυτές προειδοποιούν για τους κινδύνους από την περαιτέρω κλιμάκωση της βίας.  

Ο δείκτης Dow Jones σημειίωσε άνοδο +2,05% στις 26.269 μονάδες.
Ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε +1,36% στις 3.122 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,78% στις 9.682 μονάδες.
O δείκτης μεταβλητότητας VIX υποχώρησε στις 25,58 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο +3,88% στις 12.487 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατέγραψε άνοδο +3,54% στις 19.641 μονάδες.
Image

Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας την απώλεια 2,76 εκατ. θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Μάιο, κατέγραψαν τα στοιχεία της ADP.
Πρόκειται για έναν αριθμό πολύ χαμηλότερο των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν την απώλειες 8,75 εκατ. θέσεων, σύμφωνα με το Dow Jones.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο οι χαμένες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, έσπασαν κάθε ρεκόρ, στα 19,6 εκατ.
Τα στοιχεία αναθεωρήθηκαν από την αρχική μέτρηση των 20,2 εκατ.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας καταγράφηκαν κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις (1,6 εκατ. ), με τη μεταποίηση να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα (719 χιλ.).
Όπως σχολιάζει ο Ahu Yildrirmaz, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να δέχεται ισχυρό πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά τον Απρίλιο, καθώς προχωρά η σταδιακή άρση τους και η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων σε πολλές πολιτείες.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας αντιμέτωπη με αγωγές στις ΗΠΑ βρίσκεται η Google, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών της, η οποία γίνεται παρακολουθώντας ανθρώπους όταν αυτοί σερφάρουν σε «private mode». Μέσω αυτών μάλιστα διεκδικείται ποσό τουλάχιστον 5 δισ. δολαρίων (4,5 δισ. ευρώ) από την Google και τη μητρική Alphabet.
Πολλοί χρήστες του ίντερνετ, σημειώνει το BBC, υπέθεταν ότι το ιστορικό αναζητήσεών τους δεν καταγραφόταν όταν βρίσκονταν σε «private mode», αλλά η Google υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι σωστό. Η μηχανή αναζήτησης μάλιστα αρνείται ότι αυτό είναι παράνομο.
Η προτεινόμενη αγωγή πιθανότατα θα περιλαμβάνει «εκατομμύρια» χρήστες της Google, οι οποίοι από 1η Ιουνίου 2016 έμπαιναν στο ίντερνετ σε «private mode», σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία Boies Schiller Flexner, που έκανε την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.
H Campbell Soup, εταιρεία σνακ και απλών γευμάτων ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις γ΄ τριμήνου που σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.
Η εταιρεία αναβάθμισε ακόμη τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, καθώς βίωσε "άνευ προηγουμένου ζήτηση" εν μέσω πανδημίας.
Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τις 26 Απριλίου αυξήθηκαν στα 168 εκατ. δολάρια ή 55 σεντς ανά μετοχή από τα 84 εκατ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15% στα 2,24 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,21 δισ. δολάρια.
Για τη χρήση 2020, η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,87-2,92 δολάρια από την προηγούμενη των 2,55-2,60 δολάρια, και οι εκτιμήσεις για την αύξηση των πωλήσεων κάνουν λόγο για 5,5%-6,5% από τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πτώση 1% μέχρι άνοδο 1%.

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές διεθνώς συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις συνεχιζόμενες αναταραχές στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του G. Floyd, ενός άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό της Μινεάπολης.
Τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα και στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο σύμβουλος σε ζητήματα υγείας του Λευκού Οίκου, Δρ. A. A Fauci, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανθεκτικότητα ενός πιθανού εμβολίου κορωονοϊού, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα ένα εμβόλιο να μην παρέχει μακροχρόνια ανοσία.
Η μετοχή της Renault κατέγραψε άλμα 7,7% αφού οριστικοποίησε δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση, με την Goldman Sachs να αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σε «buy».
Image
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Eurostat, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν τα περισσότερα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στην ενιαία νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στος 7,3% έναντι 7,1% τον Μάρτιο του 2020, με τα στοιχεία ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στο 8,2%.
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, το ποσοστό ανεργίας της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση κατά 0,3 μονάδες βάσης.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 6,6% τον Απρίλιο, έναντι 6,4% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι 6,8% τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο συνολικός αριθμός ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στα 14,07 εκατ. άτομα, εκ των οποίων 11,9 εκατ. άτομα ζουν στις χώρες της Ευρωζώνης, με τη μηνιαία άνοδο να ανέρχεται στα 397 χιλ. και τα 211 χιλ. άτομα αντίστοιχα.
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Eurostat, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν τα περισσότερα κράτη-μέλη της ενιαίας νομισματικής ένωσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, έναντι πτώσης -1,5% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -1,8%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -4,5%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,8% τον Μάρτιο του 2020, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -4,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -1,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -4,3%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση εντός της Ευρωζώνης, καθώς υποχώρησαν κατά -7,5%, ενώ οι τιμές στους τομείς ενδιάμεσων αγαθών και μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά -0,7% και -0,2% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα, οι τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, ενώ η αντίστοιχο άνοδος για τις τιμές διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,2%.
Εάν εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, η μηνιαία πτώση του δείκτη περιορίζεται στο -0,3%, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώνεται στο -0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν η Λιθουανία (-3,6%) και η Ιταλία (-3,4%), ενώ στον αντίποδα οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο ήταν η Μάλτα (+0,5%) και η Σλοβενία (+0,3%).
Βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Markit, μετά τη συρρίκνωση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα λόγω των περιοριστικών μέτρων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 32,6 μονάδες, έναντι 16,2 μονάδων τον Απρίλιο του 2020, με τα τελικά στοιχεία να αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Markit, στις 31,4 μονάδες.
Οι υποδείκτες παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης βελτιώθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, ο περιορισμός του εργατικού δυναμικού διατήρησε υποτονικές τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, με τον σχετικό υποδείκτη να παραμένει σε αρνητικό έδαφος, παρά τη βελτίωση που σημειώθηκε σε σχέση με τον Απρίλιο.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο κλάδος μεταποίησης, αυτός διαμορφώθηκε στις 32,2 μονάδες, έναντι 17,4 μονάδων τον Απρίλιο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 31,4 μονάδες.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα σημαντική επιβράδυνση στην οικονομία, καθώς και ότι υπάρχει μία πραγματική πιθανότητα για διψήφια συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, διευκρινίζοντας ότι «οι αποπληθωριστικές δυνάμεις εξακολουθούν να κυριαρχούν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία του ιδιωτικού τομέα, με έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων που μειώνουν τις τιμές χρέωσης στα αγαθά και τις υπηρεσίες».
«Το χαμηλότερο κόστος βοηθήθηκε στη διευκόλυνση των εκπτώσεων μέχρι στιγμής», διευκρίνισε ο κ. Smith, προσθέτοντας ότι «υπήρχαν περισσότερα άσχημα νέα από την αγορά εργασίας στη Γερμανία, καθώς οι απώλειες θέσεων εργασίας συνέχισαν να αυξάνονται».
Επιπλέον, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit διευκρινίζει ότι «οι περικοπές στις θέσεις εργασίας επικεντρώθηκαν αρχικά στον κλάδο υπηρεσιών στην αρχή του lockdown, αλλά ο ρυθμός πτώσης έχει πλέον μειωθεί ελαφρώς και τον έχει ξεπεράσει ο κλάδος μεταποίησης».
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, καθώς η μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρώπης εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας διαμορφώθηκε στις 6,3% έναντι 5,8% τον Απρίλιο του 2020, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αύξηση της ανεργίας θα περιοριστεί στο 6,2%.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων ανήλθε σε 2,85 εκατ. άτομα, καθώς τον Μάιο χάθηκαν 238 χιλ. θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο συνολικός αριθμός ανέργων θα αυξηθεί κατά 190 χιλ. άτομα.
Ωστόσο, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γερμανία σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015, υποδεικνύοντας την αστάθεια που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην εγχώρια αγορά εργασίας.
Όσον αφορά το ποσοστό υποαπασχόλησης, αυτό διαμορφώθηκε στο 7,7% για τον Μάιο, έναντι 7,5% τον Απρίλιο του 2020, με τον αριθμό υποαπασχολούμενων να αυξάνεται κατά 382 χιλ. άτομα, στα 3,57 εκατ. άτομα συνολικά.
«Η αγορά εργασίας παραμένει υπό τεράστια πίεση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Detlef Scheele, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ανεργία δεν αυξήθηκε τόσο πολύ όσο τον Απρίλιο».
Το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat κατέγραψε σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας κατά τον μήνα Απρίλιο, εν μέσω του lockdown στην ιταλική οικονομία, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, χάθηκαν 274.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 129.000 ανήκαν σε πολίτες που απασχολούνταν με συμβόλαια ορισμένου χρόνου.
Το Ιταλικό Ινστιτούτο Στατιστικής προσθέτει ότι, σε ετήσια βάση, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019, η μείωση των θέσεων εργασίας αγγίζει σχεδόν το μισό εκατομμύριο.
"Οι συνέπειες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού τον Απρίλιο ήταν σαφώς βαρύτερες απ’ ότι τον Μάρτιο", τονίζει το Istat.
Παράλληλα, όμως, σημειώνει μείωση και το ποσοστό των ανέργων, το οποίο τον περασμένο Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 6,3%.
Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι σήμερα.
Οι αναλυτές εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στο ότι πολλοί άνεργοι έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν πάψει να αναζητούν εργασία.
Έτσι στις στατιστικές οι άνθρωποι αυτοί προστίθενται στους συνταξιούχους, τις νοικοκυρές και τους φοιτητές.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας σημαντικές απώλειες είχε το πρώτο τρίμηνο του 2020 η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το CNBC, κατέγραψε καθαρή ζημιά ύψους 2,1 δισ. ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Εναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ.
Η Wizz Air Holdings ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για τη χρήση 2020 αυξήθηκαν, όπως και τα έσοδα, αλλά πρόσθεσε πως ήταν πολύ νωρίς για να παράσχει λεπτομερή outlook για τη χρήση 2021, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ότι για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 294,1 εκατ. ευρώ έναντι των 128,9 εκατ. ευρώ της χρήσης 2019.
Τα έσοδα του έτους αυξήθηκαν στα 2,76 δισ. ευρώ από τα 2,32 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε αυξήθηκαν 16% στα 40 εκατ.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 281,1 εκατ. ευρώ, έναντι των 123 εκατ. ευρώ στο προηγούμενο έτος.
Η εταιρεία τόνισε πως έχει υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης με την Airbus που σχετίζεται με την άσκηση μέρους των υφιστάμενων options για την εξαγορά 20 Airbus A321XLR.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές λόγω Wall και μάκρο - Στο +1,29% ο Nikkei, ο Kospi +2,87%

Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση τόσο από την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street όσο και από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα και την Ιαπωνία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά +1,29% στις 22.613,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +1,83% και τις 5.941,60 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,87% στις 2.147 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στο Ινδονησία ενισχύεται κατά +2,01% στις 4.944,96 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,35% στις 24.320,25 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε στο +1,73% και τις 11.320,16 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 2.923,37 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component έκλεισε στο -0,04% και τις 11.108,36 μονάδες.
«Το θέμα της άισιοδοξίας για την επανεκκίνηση των οικονομιών διατηρεί οχυρό του στις αγορές καθώς προχωράμε στα μέσα της εβδομάδας και είναι αυτό που εμπνέει επίσης τα κέρδη στις ασιατικές αγορές, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες», δήλωσε η αναλύτρια αγορών της IG, Jingyi Pan, αναφερόμενη στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνο, καθώς και στις αναταραχές στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης