Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το Ταμείο Ανάκαμψης, χρήσιμο εργαλείο για τη στήριξη της δημοσιονομικής αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης

Goldman Sachs: Το Ταμείο Ανάκαμψης, χρήσιμο εργαλείο για τη στήριξη της δημοσιονομικής αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης
Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου
Την αίγλη του έναντι του δολαρίου φαίνεται πως ανακτά το ευρώ, οδεύοντας μάλιστα προς το μεγαλύτερο σερί νίκης έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά το 2013.
Έως το σήμερα το απόγευμα (3/6/2020) το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% στο 1,1193 δολ. (υψηλό 11 εβδομάδων) καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποτιμάται έναντι των περισσότερων νομισμάτων λόγω της ευρείας επικινδυνότητας των επενδυτών.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της δημοσιοποίησης των σχεδίων της Κομισιόν για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας της ευρωζώνης απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.
Αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης «θα είναι πολύ χρήσιμο για τη στήριξη της περίπλοκης δημοσιονομικής αρχιτεκτονικής της περιοχής», σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αναφέρεται ότι εάν το Ταμείο Ανάκαμψης στηριχθεί από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει «ένα μεγάλο βήμα προς ένα μεγαλύτερο συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής της περιοχής».
Εάν απλωθεί σε τρία χρόνια, όπως προτείνεται, θα μπορούσε να διπλασιάσει τις ετήσιες δαπάνες της ΕΕ με μία κίνηση.
«Επιπλέον, ο μεγαλύτερος δανεισμός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να παρέχει στους διεθνείς επενδυτές, νέα πηγή ομολόγων υψηλής αξιολόγησης, ένα στοιχείο που αυτή τη στιγμή εκλείπει και θεωρείται ως ο βασικός λόγος που το ευρώ αγωνίζεται για να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο και οικονομία έναντι του δολαρίου» επισημαίνει η Goldman Sachs. 
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης