Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 6,3% αυξήθηκε η ανεργία τον Μάιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Χάθηκαν 238 χιλ. θέσεις εργασίας

Γερμανία: Στο 6,3% αυξήθηκε η ανεργία τον Μάιο 2020, λόγω κορωνοϊού - Χάθηκαν 238 χιλ. θέσεις εργασίας
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος της ανεργίας για τον Απρίλιο θα περιοριστεί στο 6,2%
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, καθώς η μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρώπης εξακολουθεί να δέχεται πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας διαμορφώθηκε στις 6,3% έναντι 5,8% τον Απρίλιο του 2020, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αύξηση της ανεργίας θα περιοριστεί στο 6,2%.
Ο συνολικός αριθμός ανέργων ανήλθε σε 2,85 εκατ. άτομα, καθώς τον Μάιο χάθηκαν 238 χιλ. θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο συνολικός αριθμός ανέργων θα αυξηθεί κατά 190 χιλ. άτομα.
Ωστόσο, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γερμανία σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015, υποδεικνύοντας την αστάθεια που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στην εγχώρια αγορά εργασίας.
Όσον αφορά το ποσοστό υποαπασχόλησης, αυτό διαμορφώθηκε στο 7,7% για τον Μάιο, έναντι 7,5% τον Απρίλιο του 2020, με τον αριθμό υποαπασχολούμενων να αυξάνεται κατά 382 χιλ. άτομα, στα 3,57 εκατ. άτομα συνολικά.
«Η αγορά εργασίας παραμένει υπό τεράστια πίεση εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού», τόνισε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας, Detlef Scheele, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ανεργία δεν αυξήθηκε τόσο πολύ όσο τον Απρίλιο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης