Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ναι στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Floyd λένε οι Αμερικάνοι – Νέο πλήγμα για Trump

tags :
ΗΠΑ: Ναι στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Floyd λένε οι Αμερικάνοι – Νέο πλήγμα για Trump
Το 64% κατανοεί ή συμφωνεί με τους ανθρώπους που διαδηλώνουν
Υπέρ των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού, George Floyd τάσσεται η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών, εξέλιξη που συνιστά ένα ακόμα πλήγμα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, δεδομένου ότι αυτός έχει υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στους διαδηλωτές απειλώντας να βγάλει το στρατό στο δρόμο για να τους αντιμετωπίσει.
Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos για το Reuters, το 64% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι κατανοεί ή ότι συμφωνεί με τους ανθρώπους που βγαίνουν έξω και διαδηλώνουν, έναντι 27% που είπε ότι δεν συμφωνεί και του 9% που απάντησε ότι δεν έχει διαμορφώσει άποψη.
Παράλληλα, το 55% των Αμερικανών δεν εγκρίνει τον τρόπο που χειρίζεται ο Trump τις κινητοποιήσεις, με το 40% να λέει πως διαφωνεί «σθεναρά», ενώ μόλις το ένα τρίτο εγκρίνει την αντίδρασή του, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο που εκφράζει ικανοποίηση για την δουλειά που κάνει γενικά ο Trump στον προεδρικό θώκο (39%).
Ο Trump δέχεται ένα ακόμα πλήγμα, καθώς μετά την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού δέχεται επικρίσεις και για τη στάση του απέναντι στους διαδηλωτές για τη δολοφονία του Floyd.
Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Joe Biden προηγείται με 10 ποσοστιαίες μονάδες του Trump ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Το ποσοστό των αυτοπροσδιοριζόμενων ως ανεξάρτητων ψηφοφόρων που διαφωνεί με την προσέγγιση του Trump είναι σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με αυτό στο γενικό δείγμα.
Ακόμη όμως και μεταξύ όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικάνοι, μόνο το 67% είπε πως εγκρίνει τον τρόπο που αντιδρά ο πρόεδρος Trump απέναντι στους διαδηλωτές, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από εκείνο που επιβεβαιώνει το υψηλό βαθμό συσπείρωσης στο κόμμα, όσων δήλωσαν ευχαριστημένοι από τα πεπραγμένα του γενικά (82%).
Οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι όσον αφορά τον τρόπο που αντιδρά η αστυνομία.
Το 43% θεωρεί πως το χειρίζεται καλά αλλά το 47% διαφωνεί.
Όπως θα περίμενε κανείς, το ποσοστό όσων κρίνουν πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κάνουν καλή δουλειά είναι υψηλότερο στις τάξεις των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το ποσοστό όσων διαφωνούν είναι υψηλότερο στις τάξεις των Δημοκρατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης