Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επανεκκινούν συνομιλίες για εκεχειρία στη Λιβύη

tags :
Επανεκκινούν συνομιλίες για εκεχειρία στη Λιβύη
Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ
Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία, ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) αναφέρει ότι χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και του στρατάρχη K. Haftar να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμμετοχή 5 αξιωματούχων από κάθε πλευρά.
Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του Haftar, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 επιχείρηση για την κατάληψη της Τρίπολης, έδρας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την οποία αναγνωρίζει ο ΟΗΕ.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η κυβέρνηση, με τη στήριξη της Τουρκίας, έχει απωθήσει τον ΛΕΣ από πολλές περιοχές τις οποίες είχε καταλάβει βορειοδυτικά της Τρίπολης.
Όμως ο ΛΕΣ, που στηρίζεται μεταξύ άλλων από τη Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσε ότι ανέκτησε χθες κάποια από τα χαμένα εδάφη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μέχρι στιγμής το 2020  έχουν ανακοινωθεί δύο εκεχειρίες, αν και τις δύο φορές οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν.
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Y. Salame παραιτήθηκε τον Μάρτιο και το Συμβούλιο Ασφαλείας ακόμη δεν έχει συμφωνήσει στον αντικαταστάτη του, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης