Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φίλης (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων): Ο Trump δεν έχει καμιά διάθεση να αφουγκραστεί την κοινωνία που επαναστατεί

Φίλης (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων): Ο Trump δεν έχει καμιά διάθεση να αφουγκραστεί την κοινωνία που επαναστατεί
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump «επέλεξε τη σκληρή γραμμή, δεν έχει καμία διάθεση να προσπαθήσει να ενώσει τις διαφορετικές τάσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump «επέλεξε τη σκληρή γραμμή, δεν έχει καμία διάθεση να προσπαθήσει να ενώσει τις διαφορετικές τάσεις και να αφουγκραστεί ένα κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας που αυτή τη στιγμή επαναστατεί», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις εικόνες των τελευταίων ημερών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είναι μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση με τον λάθος άνθρωπο στη λάθος θέση.
Αναφέρομαι προφανώς στον πρόεδρο Trump», σημείωσε ο κ. Φίλης, εξηγώντας πως το κομμάτι αυτό της αμερικανικής κοινωνίας που επαναστατεί δεν είναι μόνο για τη δολοφονία του G. Floyd αλλά και για πολλά άλλα πράγματα: «Τα 40 εκατομμύρια ανέργων, η κρίση της πανδημίας, η αντιμετώπιση αυτής εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, οι 105.000 νεκροί εξαιτίας της πανδημίας, ο πύρινος και διχαστικός λόγος του ίδιου του Αμερικανού προέδρου», εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΙΔΙΣ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως «γεγονότα και εικόνες με λεηλασίες καταστημάτων, επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις κλπ, είναι όχι μόνο καταδικαστέες αλλά προφανώς υπάρχει νόμος και τάξη και αυτό πρέπει να επιβάλλεται».
«Δεν έχει σταθεί ο Trump στο ύψος των περιστάσεων σε μια σειρά ζητημάτων αλλά και σε αυτό», σημείωσε ο κ. Φίλης, σύμφωνα με τον οποίο, αυτό που θέλει ο Αμερικανός πρόεδρος είναι να εξασφαλίσει ότι «ο μέσος λευκός Αμερικανός των κεντρικών πολιτειών, που είναι υπέρ της οπλοφορίας, κατά των εκτρώσεων κλπ, θα έχει περισσότερους λόγους να ψηφήσει τον Trump ως τη σταθεροποιητική δύναμη απέναντι στην αναρχία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης