Προκαλεί ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα - «Νόμιμες οι έρευνές μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου»

Προκαλεί ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα - «Νόμιμες οι έρευνές μας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου»
Προκλητικός ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα
Προκλητικός παρουσιάστηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, όταν το απόγευμα της Δευτέρας (1/6) εκλήθη από το υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω νέας έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA που επικαλείται τουρκικές διπλωματικές πηγές, ο Burak Özügergin είπε πως οι θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων και των θεμάτων οριοθέτησης, του προβλήματος της Κύπρου, της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, της Λιβύης και της περιοχής ως συνόλου είναι καλά γνωστές και διαφανείς και ότι οι κινήσεις, οι έρευνες που γίνονται είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
Ο πρέσβης της Τουρκίας, κινούμενος στην προκλητική γραμμή του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα έχει επανειλημμένα καλέσει σε διάλογο την Ελλάδα, χωρίς να λάβει απάντηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Özügergin είπε ακόμη ότι ποτέ δεν είναι αργά για τους γείτονες όχι μόνο να συζητήσουν, αλλά να ακούσουν και ο ένας τον άλλο, για να προσθέσει ότι το κλειδί είναι να μιλούν μεταξύ τους και όχι να μιλά ο ένας για τον άλλο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS