Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυτό είναι το υπόγειο καταφύγιο στον Λευκό Οίκο που φυγαδεύτηκε ο Trump - Μπορεί να αντέξει πυρηνική καταστροφή

Αυτό είναι το υπόγειο καταφύγιο στον Λευκό Οίκο που φυγαδεύτηκε ο Trump - Μπορεί να αντέξει πυρηνική καταστροφή
Το καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος, μπορεί να αντέξει ακόμα και πυρηνική καταστροφή
Εντυπωσιάζουν τα στοιχεία για το καταφύγιο του Λευκού Οίκου στο οποίο φυγαδεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, εν μέσω των βίαων ταραχών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και επτά ημέρες και προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Flynn. 
Οι διαδηλωτές έφτασαν κυριολεκτικά στην πόρτα του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και τον Αμερικανό πρόεδρο να φυγαδεύεται στο καταφύγιο, το οποίο προορίζεται για χρήση στην περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun το καταφύγιο, το οποίο βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Dick Cheney, μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001, εν μέσω φόβων ότι ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατευθυνόταν στον Λευκό Οίκο.
Στο καταφύγιο φυγαδεύτηκε και η τότε πρώτη κυρία Laura Βush, η οποία αναφέρθηκε στο καταφύγιο στα απομνημονεύματά της.
Σύμφωνα με τη Laura Bush, το καταφύγιο σφραγίζεται με μεγάλες πόρτες, κατασκευασμένες από χάλυβα.
Το καταφύγιο είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να είναι σε θέση να αντέξει πυρηνική επίθεση, καθώς και τη δύναμη ενός επιβατικού αεροσκάφους σε περίπτωση πρόσκρουσης στον Λευκό Οίκο
Tο καταφύγιο χτίστηκε στις αρχές του 1940, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Franklin Roosevelt, με την επίσημη ονομασία «Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης».
Όπως μετέδωσαν οι New York Times ο πρόεδρος Donald Trump φυγαδεύτηκε την Παρασκευή στο υπόγειο καταφύγιο, καθώς οι διαδηλωτές περικύκλωσαν τον Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έμεινε στο καταφύγιο με την οικογένειά του, για τουλάχιστον μία ώρα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.
Μάλιστα, ο Trump επαίνεσε τις μυστικές υπηρεσίες,  για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την Παρασκευή τη διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο. 
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αισθάνθηκε πλήρη ασφάλεια.
Μάλιστα, η Sun αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών τραυματίστηκαν πάνω από 50 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.
«Ο Λευκός Οίκος δεν σχολιάζει πρωτόκολλα ασφαλείας και αποφάσεις», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere.
Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι δεν συζητά τα μέσα και τις μεθόδους των επιχειρήσεων προστασίας.
Ο πρόεδρος και η οικογένειά του έχουν συγκλονιστεί από το μέγεθος και την ένταση του πλήθους, σύμφωνα με Ρεπουμπλικανό αξιωματούχο.
Δεν ήταν εξαρχής σαφές εάν η πρώτη κυρία Melania Trump και ο 14χρονος γιος του ζευγαριού, Βarron Trump, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, ωστόσο το πρωτόκολλο προβλέπει τη μεταφορά όλων όσοι βρίσκονται υπό την ευθύνη των μυστικών υπηρεσιών.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης