Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Η Τουρκία περνά σε παράνομες ενέργειες – Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Η Τουρκία περνά σε παράνομες ενέργειες – Να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Απολύτως τυχοδιωκτικό το να μιλά κανείς αυτή τη στιγμή για πρόωρες εκλογές υποστήριξε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ
Στην ανάγκη να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να χαράξει και η Ελλάδα τις δικές της κόκκινες γραμμές απέναντι στην Τουρκία αναφέρθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε πως «η Τουρκία περνά από τις λεκτικές προκλήσεις σε παράνομες ενέργειες».
«Η χώρα μας δεν έχει παρά να δείξει αποφασιστικότητα, αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό.
Ζητώ εδώ και μήνες Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να χαράξουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές και για να στείλουμε στον ελληνικό λαό μήνυμα ομοψυχίας, αλλά και προς την Ευρώπη και διεθνώς ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δίκαιά της…
Μόνο να προσφέρει έχει στην υπεράσπιση δικαίων μας.
Πρέπει να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας και στην ΕΕ και διεθνώς και με τις όμορες χώρες να γίνουν προσπάθειες για συμφωνίες.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.
Περιμένω τον κ.Μητσοτάκη να δω να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας μας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γεννηματά.
Ως προς την επιδημία του κορωνοϊού, η κα.Γεννηματά τόνισε ότι «υγειονομικά πήγαμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε».
«Ας μη χαλαρώσουμε και πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, ακούω κανείς δεν χρησιμοποιεί μάσκες, να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια σε υψηλό επίπεδο.
Το δικό μου μήνυμα είναι μη χαλαρώνουμε.
Να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε άτολμες τις κυβερνητικές προτάσεις για την οικονομία.
«Δουλεύουμε ήδη για το σχέδιο της Νέας Αλλαγής, της ανάκαμψης δηλαδή της ελληνικής οικονομίας που πρέπει στηριχθεί σε νέο παραγωγικό μοντέλο» είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία χαρακτήρισε άτολμα τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων, ειδικά στον τουρισμό.
«Εξαντλούνται τα μέτρα στις πορτοκαλάδες και τους καφέδες.
Η μείωση του ΦΠΑ αφήνει έξω ακόμη και το κρασί.  
Αν δεν στηρίξουμε φέτος τον τουρισμό και δεν σώσουμε ό,τι σώζεται, η ύφεση θα είναι τεράστια» υπογράμμισε η κα. Γεννηματά, η οποία σχετικά με το πακέτο της Κομισιόν, υποστήριξε ότι «το κοινοτικό πακέτο δεν πρέπει να πάει χαμένο για να κλείσουν τρύπες προϋπολογισμού ή πελατειακές λογικές».
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κα.Γεννηματά υπογράμμισε ότι «το να μιλά κανείς για πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή είναι απολύτως τυχοδιωκτικό».
«Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την εικόνα των εκλογών με ανθρώπους να κρατούν στην ουρά αποστάσεις με μάσκα και γάντια.
Αυτά δεν είναι σοβαρά.
Η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή καλά θα κάνει να ασχοληθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» επεσήμανε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης