Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση λόγω διεθνών αγορών

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση λόγω διεθνών αγορών
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικό άνοιγμα προς τις 665 μονάδες με μέτριες συναλλαγές στο ξεκίνημα αλλά καλές εντολές σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά. Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει καλό, η εγχώρια αγορά κινείται ανοδικά. Καλή κίνηση και από τράπεζες στο ξεκίνημα.

DAX: Άνοιξε με gap και πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, καταγράφοντας σημαντική άνοδο άνω του 2,5%. Ήταν και χθες κλειστή και σήμερα ξεσαλώνει…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όπως είπε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη επιδιώκει break even φέτος για την κατασκευαστική δραστηριότητα, ενώ υπάρχει πλάνο για περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τα οποία εξετάζονται αυτή την περίοδο. Βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τράπεζες, ενώ προσπαθεί να εισπράξει και μέρος απαιτήσεων.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο οι λειτουργικές ταμειακές ροές της κατασκευής ήταν αρνητικές κατά 16 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται εκροή 25 εκατ. ευρώ στο υπόλοιπο του έτους και σχετίζεται με την Αυστραλία. Τον Αύγουστο που θα παρουσιάσει αποτελέσματα εξαμήνου θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και του business plan. Ανοδικό το άνοιγμα κατά 1% και κάτι.

ATTICA GROUP: Τα αποτελέσματα χρήσης 2019 είναι πολύ καλά και αν δεν υπήρχε η πανδημία θα μπορούσαν να πάνε ακόμα καλύτερα, αφού οι δύο πρώτοι μήνες του 2020 ήταν πολύ καλοί. Ωστόσο, οι επιπτώσεις του Covid-19 θα μειώσουν το τζίρο 30-40% και θα φέρουν ζημιά στην τελική γραμμή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Σήμερα θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η ΔΕΗ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2019. Αύριο θα ανακοινώσει πρώτο τρίμηνο η Motor Oil. Η Eurobank αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg κάνουν λόγο για προσαρμοσμένο EBITDA 91,7 εκατ. ευρώ από 125,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ (απάντηση): Φαίνεται ότι γυρνάει. Το έδειξε στο εξάμηνο. Έχει δρόμο ακόμα. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα χρήσης 2019. Με βάση την αποτίμηση και τα κέρδη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι φθηνή. Αλλά η αρνητική καθαρή θέση μας «δεσμεύει».

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι πωλήσεις στη χρήση 2019 μειώθηκαν στα 1,15 δισ. ευρώ από 1,4 δισ. ευρώ με το μικτό κέρδος να υποχωρεί οριακά στα 236,4 εκατ. ευρώ από 237,4 εκατ. ευρώ. Τα μειωμένα χρηματοοικονομικά και η χαμηλότερη φορολογία έφεραν καθαρά κέρδη 23,4 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση ανήλθαν στα 495,9 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 3,54 δισ. ευρώ. Υψηλές οι λειτουργικές ταμειακές ροές και κάλυψαν ακριβώς τις επενδυτικές εκροές. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 594,6 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση ανέρχεται στα 674 εκατ. ευρώ που δίνει υψηλό p/e.

MOTOR OIL: Η αγορά ποντάρει όπως φαίνεται σε καλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Βελτιώνεται και η τιμή του πετρελαίου. Στα 15,72 ευρώ στο ξεκίνημα με μικρή άνοδο.

ΤΙΤΑΝ: Με άνοδο άνω του 1% ξεκίνησε η μετοχή. Και χθες έκανε μεγάλο όγκο όπως αναμενόταν και περιμένουμε σήμερα. Με την αγορά βέβαια να είναι σε καλύτερο επίπεδο έναντι των προηγούμενων εβδομάδων, δικαιολογεί και αυτή καλύτερη αποτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραμένει δυνατός στο ταμπλό. Ξεκίνησε με άνοδο άνω του 2%.

ΚΛΜ: Στο ξεκίνημα άρχισαν να βγαίνουν κομμάτια προς πώληση στα 0,48 ευρώ. Μπήκε εντολή 15 χιλ. τεμαχίων και οδηγήθηκε η μετοχή σε δημοπρασία.

ΔΕΗ: Άνοιξε ανοδικά και πήγε μέχρι τα 3,66 ευρώ. Μικρές πωλήσεις στη συνέχεια την έφεραν στα 3,58 ευρώ. Περιμένουμε τα σχόλια της διοίκησης στην τηλεδιάσκεψη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης