Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά την άνοδο στη Wall - Στο +1,19% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,20%

tags :
Νέα κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά την άνοδο στη Wall - Στο +1,19% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +0,20%
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,07% στις 2.087,19 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Τρίτη (2/6) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από την άνοδο που σημειώθηκε στη Wall Street, παρά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα για το Χονγκ Κονγκ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +1,19% στις 22.325,61 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά +0,27% στις 5.835,10 μονάδες.
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,07% στις 2.087,19 μονάδες, ενώ ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,24% στις 4.860,02 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο +0,79% στις 23.919 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη +0,44% στις 11.127,93 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,20% στις 2.921,40 μονάδες, ενώ ο δείκτης SZSE Component έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,07% στις 11.110,22 μονάδες.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, οι αγορές της Wall Street σημείωσαν ήπια άνοδο, με τον δείκτη S&P 500 να ενισχύεται κατά +0,38% στις 3.055,73 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών που εξαρτώνται από τις καταναλωτικές δαπάνες να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,36% στις 25.475,02 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά +0,66% στις 9.552,05 μονάδες.
Οι προσδοκίες για γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων μηνών έχουν δώσει ώθηση στις αγορές, με τον αναλυτή της ING, Robert Carnell, να προειδοποιεί ωστόσο ότι η αισιοδοξία των επενδυτών είναι υπερβολική, δεδομένων των εντάσεων που επικρατούν στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ.
«Για πόσο χρονικό διάστημα μπορούν οι αγορές να παραμείνου ζωηρές;», αναρωτήθηκε ο κ. Carnell, διευκρινίζοντας ότι «η ειλικρινής απάντηση που μπορεί να σας εξοικονομήσει πέντε λεπτά είναι ότι δεν ξέρουμε».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλης αναλύσεων της Harvest Volatility Management, Mike Zigmont, δήλωσε ότι «η αγορά αναμένει μία άνοιξη για την οικονομική δραστηριότητα», προειδοποιώντας ωστόσο ότι «εάν τα γεγονότα στις ΗΠΑ εκτροχιάσουν τα πνεύματα στις αγορές, τότε νομίζω ότι θα έχουν αντίκτυπο».
Αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται τα στοιχεία που αφορούν τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να δώσουν μία σαφέστερη εικόνα όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας της χώρας.
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, τονίζοντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από την οικονομία της χώρας θα παραμείνει, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια για τις προοπτικές.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος σε σχέση με τη συνεδρίαση του προηγούμενο μήνα, στο 0,25%.
Η Reserve Bank of Australia τόνισε ότι η πολιτική διευκόλυνσης θα διατηρηθεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι τα επιτόκια δε θα αυξηθούν μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα παραμείνει εντός στόχου και ότι θα επιτευχθεί πρόοδος στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, η RBA δήλωσε ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων στη χώρα λειτουργούν «αποτελεσματικά», ενώ πρόσθεσε ότι είναι προετοιμασμένη να αυξήσει τις αγορές ομολόγων εάν είναι απαραίτητο.
«Οι προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης της φύσης και της ταχύτητας της αναμένομενης ανάκαμψης, παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες και η πανδημία του κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RBA μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, δήλωσε ότι «είναι πιθανό το βάθος της ύφεσης να είναι μικρότερο απ' ό,τι αναμέναμε προηγουμένως», διευκρινίζοντας ότι «υπάρχουν σημάδια ότι οι ώρες εργασίας σταθεροποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, μετά την προηγούμενη απότομη πτώση».
«Στην αμέσως επόμενη περίοδο πολλά θα εξαρτηθούν από την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωοι και οι επιχειρήσεις για την υγειονομική κατάσταση και τη δική τους οικονομική κατάσταση», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης