Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη μάχη των φοιτητικών κατοικιών οι κατασκευαστικοί Όμιλοι - Ποιοι προκρίνονται

Στη μάχη των φοιτητικών κατοικιών οι κατασκευαστικοί Όμιλοι - Ποιοι προκρίνονται
Έντονη η δραστηριότητα για τις φοιτητικές εστίες
Στη μάχη για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών ρίχνονται οι κατασκευαστικοί Όμιλοι της χώρας, που προωθούνται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Ήδη το Πανεπιστήμιο Κρήτης ολοκλήρωσε την πρώτη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω ΣΔΙΤ» συνολικού προϋπολογισμού 255,36 εκατ. ευρώ.
Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού προκρίνονται έξι εταιρείες: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, ΑΒΑΞ ΑΕ, ARCHIRODON GROUP NV, INTRAKOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ ΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ, με την εταιρεία Θέμελη να μένει εκτός διαγωνισμού.
Συγχρόνως γίνονται σύντονες ενέργειες για την προετοιμασία της Β΄ δεσμευτικής φάσης του διαγωνισμού.
Το έργο προβλέπει την κατασκευή περίπου 2.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο, 1.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, καθώς και την κατασκευή του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στο Ρέθυμνο.
Επίσης στις 18 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και λοιπών εκπαιδευτικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Λαμία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ, ενώ για τις 23 Ιουνίου προγραμματίστηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο κατασκευής κτιρίων φοιτητικών εστιών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 107,3 εκατ. ευρώ το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να δημιουργήσει ένα σύνθετο οικοδομικό συγκρότημα που θα αναμορφώσει σημαντικά τις τρεις Πανεπιστημιουπόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη) .
Το έργο αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ η διαμόρφωση και η λειτουργία των νέων κτηριακών συγκροτημάτων εντός των χώρων του Ιδρύματος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες εργασίας τόσο των φοιτητών όσο και των υπόλοιπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στην ακριτική Θράκη.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης