Λιβύη: Οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar ανακατέλαβαν μια κοινότητα στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης

Λιβύη: Οι δυνάμεις του στρατάρχη Haftar ανακατέλαβαν μια κοινότητα στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης
Οι δυνάμεις του Haftar ανακατέλαβαν μια κοινότητα στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης
 Οι δυνάμεις του στρατάρχη K. Haftar, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες υπέστησαν πολλές ήττες, ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακατέλαβαν την κοινότητα Αλ Ασάμπια, στα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.
Η περιοχή αυτή ήταν μέχρι τώρα υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).
"Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της ζώνης Αλ Ασάμπια σήμερα 1/6, μετά από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών", έγραψε στο Facebook ο Al Mismari, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο που δείχνουν την είσοδο των δυνάμεων του Χάφταρ στην πόλη, η οποία απέχει 120 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, την έδρα της GNA.
Χωρίς να παραδεχθεί ξεκάθαρα ότι η GNA απώλεσε αυτήν την κοινότητα, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας έκανε λόγο για "πολλαπλασιασμό" των αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή της Αλ Ασάμπια.
"Η πολεμική αεροπορία στοχοθέτησε τρία οχήματα, ένα στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα τύπου Tiger των (Ηνωμένων Αραβικών) Εμιράτων, ένα άλλο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ένα πολυβόλο και ένα φορτηγό με πυρομαχικά", υποστήριξε ο Μοχάμαντ Γκνούνου.
Η Αλ Ασάμπια ελεγχόταν από τις δυνάμεις του Haftar  μέχρι πρόσφατα, όταν την κατέλαβαν οι δυνάμεις της GNA.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS