Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα… γνωστά βαριά χαρτιά σήκωσαν και πάλι την αγορά

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα… γνωστά βαριά χαρτιά σήκωσαν και πάλι την αγορά
ΑΓΟΡΑ: Μεταβλητότητα τελικά στη σημερινή συνεδρίαση. Πάλι κάποια βαριά χαρτιά σήκωσαν στους ώμους τους την αγορά, αφού οι τράπεζες παρά την αβανταδόρικη έκθεση δε κατάφεραν να κάνουν και πολλά. Και πάλι καλά βέβαια… Παίρνουν και κάποια άλλα βαριά χαρτιά ανάσες. Υπάρχει rotation…

Με τον DAX κλειστό λόγω αργίας, αλλά το ενδιαφέρον στον κινητό των 200 ημερών, όπου το παράγωγο έδειχνε πως θα δώσει μάχη. Οι ξένες αγορές είχαν καλή εικόνα, αυτές της Ευρώπης τουλάχιστον στις κοινές ώρες συνεδρίασης. Καλός και ο τζίρος στο ΧΑ.

Ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίου και Motor Oil. Εξαιρετικά πήγαν ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ. Βελτιωμένη η εικόνα στις τελευταίες συνεδριάσεις από την ΕΧΑΕ και την Ελλάκτωρ. Τελικά έκλεισε ο γενικός δείκτης στις 658 μονάδες με άνοδο 0,88%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θα ξεκινήσει και η αγορά ιδίων μετοχών, αν και θα προτιμούσαμε να γινόντουσαν οι αγορές κάτω από τα 7 ευρώ ή και κάτω από τα 6 ευρώ. Βέβαια μέχρι να παρθεί η απόφαση και από τη γενική συνέλευση, η μετοχή σκαρφάλωσε υψηλότερα. Στα 7,50 ευρώ και στο +5,34%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκεί που έχει πάει η Τέρνα Ενεργειακή, λογικό και η συγκεκριμένη να τραβάει υψηλότερα. Δίνει τη δική της μάχη για υπέρβαση του εκθετικού κινητού των 200 ημερών. Αν τον διασπάσει θα αποκτήσει σημαντικό περιθώριο ανόδου. Στα 6,40 ευρώ και στο +7,56%.

AEGEAN: Για μία ακόμη φορά ξεκίνησε υψηλά και στη συνέχεια γύρισε σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα. Δηλαδή αγοράζεις στο κλείσιμο και πουλάς την άλλη μέρα στο άνοιγμα… Υψηλό ημέρας 4,46 ευρώ και στο τέλος έκλεισε στα 4,18 ευρώ με απώλειες 2,34%.

ΤΙΤΑΝ: Όλη η αγορά περίμενε σήμερα την πορεία της μετοχής λόγω του ανεκτέλεστου που είχε μείνει στους πωλητές. Είχαν μείνει κάτι παραπάνω από 1 εκατ. τεμάχια. Μεγάλος ο όγκος σήμερα και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Λογικά μόλις τελειώσουν οι πωλητές θα πρέπει να δούμε καλή κίνηση. Έχει μείνει πίσω…
Στις δημοπρασίες έκλεισε στα 11,20 ευρώ με απώλειες 0,88% και όγκο 520 χιλ. τεμάχια. Χαμηλό ημέρας στα 10,94 ευρώ.

JUMBO: «Φώναζαν» λίγο τα επίπεδα άνω των 17 ευρώ για κατοχύρωση κερδών. Δίνει τώρα την ευκαιρία για ανάσες και για νέο χτίσιμο θέσεων χαμηλότερα. Έχει κάνει σημαντική κούρσα ανόδου, ανώτερη από πολλές του ταμπλό. Στα 15,85 ευρώ ο εκθετικός κινητός των 200 ημερών.

MEVACO: Ίδια κεφάλαια 22,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 8,4 εκατ. ευρώ. Ταμειακά διαθέσιμα 1,5 εκατ. ευρώ. Τραπεζικές υποχρεώσεις περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.
Πωλήσεις 13,1 εκατ. ευρώ από 9,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 446 χιλ. ευρώ από ζημιά 860 χιλ. ευρώ.

Χαμηλή η μόχλευση και θα μπορούσε και να μηδενιστεί αν πουληθεί ένα επενδυτικό ακίνητο στην τιμή αποτίμησης. Καθαρή σχεδόν η εταιρεία με βελτίωση πωλήσεων και γύρισμα της τελικής γραμμής. Αν συνεχιστεί η τάση της χρήσης τότε θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε μία καλή άνοδο στη μετοχή. Δεν τη θεωρούμε πάντως ακριβή.

ATTICA GROUP: Δεν έχει επιδείξει κάτι από τα χαμηλά της. Παραμένει εκεί αν και όλη σχεδόν η αγορά έχει πάει κάπως καλύτερα. Ανήκει και αυτή στις εταιρείες που θα πληγούν περισσότερο από κάποιες άλλες. Στα 0,,8520 ευρώ με απώλειες 5,33% και αποτίμηση 183 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πιέστηκε σήμερα λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων. Θα σημειώσουμε πως η καλή ρευστότητα παρέχει κάποια προστασία στον όμιλο, αλλά μέρος των καλών λειτουργικών ταμειακών ροών οφείλεται στην αύξηση των υποχρεώσεων προς τρίτους. Κλείσιμο στα 2,88 ευρώ με απώλειες 2,70% και χαμηλό ημέρας στα 2,81 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Θα πρέπει σταδιακά να δούμε και μία μετατόπιση του ενδιαφέροντος και σε αυτήν την κατηγορία μετοχών. Τόσες καλές έχει που δεν έχουν ακολουθήσει την αγορά και το τελευταίο διάστημα είναι στο περιθώριο.

ΚΛΜ: Βάζουν πάλι κάποιοι δυνατές εντολές πώλησης. Προφανώς για να «φοβίσουν» τους επενδυτές. Πως αλλιώς να αιτιολογήσεις τέτοιες κινήσεις. Ίσως δίνεται μία «μάχη» παρασκηνιακή που αποτυπώνεται με άλλο τρόπο στο ταμπλό. Σε αυτά τα επίπεδα βρήκαν και αυτοί να κάνουν «εντυπώσεις»;

ΔΕΗ: Πολύ καλή και σήμερα η συμπεριφορά της και περιμένουμε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και κυρίως την τηλεδιάσκεψη, μήπως βγει κάποιο θετικό νέο αναφορικά με την εκτίμηση για τα EBITDA του 2020, για να δικαιολογηθεί και το επιθετικό μάζεμα των αγοραστών. Στα 3,56 ευρώ και στο +3,23% με υψηλό ημέρας τα 3,58 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης