Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τον τουρισμό – Στο επίκεντρο η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τον τουρισμό – Στο επίκεντρο η υγειονομική κάλυψη των νησιών
Κρίσιμο ερώτημα το πώς θα αντιμετωπιστούν πιθανά θετικά κρούσματα του κορωνοϊού
Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 1/6 με κύριο αντικείμενο την υγειονομική θωράκιση των νησιών ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι του τουρισμού καθώς από την πορεία του θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ύφεση της ελληνικής οικονομίας για το 2020.
Υπό αυτά τα δεδομένα, εξακολουθεί να παραμένει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα το κατά πόσο η Πολιτεία θα καταφέρει να διασφαλίσει με την αναμενόμενη άφιξη χιλιάδων τουριστών, που είναι πολύ πιθανό να είναι θετικοί στον ιό, την υγεία των νησιωτών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και των τουριστών και να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο πιθανά κρούσματα.
Από το εάν η αντιμετώπιση αυτή θα είναι επιτυχής, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το κατά πόσο θα εδραιωθεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η διευθύντρια Αεροδιακομιδών Άννα Μαριόλα και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης