Έργα και αναδοχές φέρνουν μίνι ράλι ανόδου +7% στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα

Έργα και αναδοχές φέρνουν μίνι ράλι ανόδου +7% στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα
Στις 10 Ιουνίου η ΓΕΚ Τέρνα θα υπογράψει έργο ύψους 1 δισ. ευρώ
Άνοδο 6,7% καταγράφει στην σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στα 6,35 ευρώ και η αποτίμηση να διαμορφώνεται στα 656 εκατ ευρώ.
Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ανακοινώνει αύριο αποτελέσματα ενώ στις 10 Ιουνίου θα υπογράψει έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, με τη θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection, και τους αναδόχους, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ανάδοχοι για τους Σταθμούς Μετατροπής είναι η κοινοπραξία Siemens – Τέρνα (μέλος του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα), ενώ με την υπογραφή των συμβάσεων αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες, οι οποίες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα ολοκληρωθούν σε 36 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΡΝΑ έχει μειοδοτήσει στον διαγωνισμό της εταιρείας «ΔEH Ανανεώσιμες» για το έργο «Μελέτη, έργα πολιτικού μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού 14,99 MW στη θέση Ξηροπόταμος του Δήμου Εορδαίας στην ΠΕ Κοζάνης και ενός Υποσταθμού Υπαίθριου Τύπου». Τόσο ο φωτοβολταϊκός σταθμός όσο και ο υποσταθμός θα κατασκευαστούν σε απαλλοτριωμένες από τη ΔΕΗΔΕΗ +1,72% εκτάσεις. Ο προϋπολογισμός του έργου προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προτιμητέος υποψήφιος EPC κατασκευαστής στον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ για το έργο «Μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός Σταθμού Υποδοχής και Φόρτωσης Βυτιοφόρων ΥΦΑ (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) στον Τερματικό Σταθμό ΥΦΑ στη νήσο Ρεβυθούσα».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5,2 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 14 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό (σωληνώσεις, μετρητές, συστήματα επιτήρησης και πυρασφάλειας κ.λπ.) για φόρτωση βυτιοφόρων ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα.
Ακόμη, η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε σε διαγωνισμό της ΔEH για τη μίσθωση φορητών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) καθαρής ισχύος 23 MW για τον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, για την κάλυψη φορτίων θερινής αιχμής του 2020. Το συνολικό συμβατικό τίμημα της μίσθωσης θα ανέλθει στα 2,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος προαίρεσης για τον μήνα Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS