Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Στη Μαλακάσα η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Στη Μαλακάσα η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθεί σύστημα εισόδου – εξόδου είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι «η Μαλακάσα θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα» διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης στον απόηχο των επεισοδίων που καταγράφηκαν χθες Κυριακή 31/5 για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή και που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν πέντε συλλήψεις και να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μηταράκης είπε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί σύστημα εισόδου-εξόδου, ώστε πλέον αυτοί που δεν δικαιούνται παραμονή στη Μαλακάσα να αποχωρήσουν, γιατί αυτήν τη στιγμή διαμένοντες είναι υπεράριθμοι.
«Οι δομές μέχρι την Παρασκευή ήταν υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ.
Η κυβέρνηση ενεργοποίησε μία παλιά νομοθεσία και εγκατέστησε διοικητές, οι οποίοι έχουν σκοπό μέσα σε λίγες εβδομάδες να οργανώσουν την αποχώρηση αυτών που δεν δικαιούνται να μένουν εκεί, ώστε η δομή να περιοριστεί σε ένα πιο λογικό νούμερο» ανέφερε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος ερωτηθείς για την αποσυμφόρηση των νησιών, τόνισε ότι «έχουν φύγει 13.000 άτομα από 1η Ιανουαρίου και πλέον στα νησιά, παρά τις ροές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είναι κάτω από περίπου 20% οι συνολικά διαμένοντες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης