Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Είμαστε έτοιμοι για όλα – Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Erdogan

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Είμαστε έτοιμοι για όλα – Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Erdogan
Πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, χαμηλή η δημοτικότητα του Erdogan είπε ο κ.Γεωργιάδης
Τη θέση ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και στην πρόθεση της να κάνει έρευνες για πετρέλαιο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.
«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει.
Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Erdogan.
Είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Erdogan είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης.
«Αν πάει να σκάψει αυτό θα δημιουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας.
Δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο.
Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.
Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκατομμύρια δολάρια από το χρέος της και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.
«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα.
Ο Erdogan έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να  εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για τους κλειστούς χώρους στην εστίαση ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κι οι κλειστοί χώροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης