Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2020 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάιο 2020 - Στις 50,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο κλάδος υπηρεσιών στην Κίνα τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία των Caixin και Markit, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε στην παραγωγή.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,7 μονάδες, έναντι 49,4 μονάδες, επιστρέφοντας ξανά πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 49,6 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου κατέγραψε την ισχυρότερη μηνιαία άνοδο από τον Ιανουάριο του 2011, ενώ ο υποδείκτης που αφορά τις πωλήσεις παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.
Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση από το εξωτερικό ήταν περιορισμένη, οι αλυσίδες εφοδιασμού σταθεροποιήθηκαν μετά από μία παρατεταμένη περίοδο διακοπών.
«Ο δείκτης PMI ανέκαμψε στις 50,7 μονάδες τον Μάιο, αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει σε έδαφος συρρίκωνσης τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο», δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής οικονομολόγος της CEBM, Zhengsheng Zhong.
«Η προσφορά ήταν σε γενικές γραμμές ισχυρότερη σε σχέση με τη ζήτηση, καθώς η παραγωγή συνέχισε την επέκτασή της εν μέσω μίας ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης», επεσήμανε ο κ. Zhong, διευκρινίζοντας ότι «η ζήτηση δεν έχει ανακάμψει ακόμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης