Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 105.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Φόβοι για δεύτερο κύμα από τις μαζικές διαδηλώσεις για τον Floyd

tags :
ΗΠΑ: Στους 105.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Φόβοι για δεύτερο κύμα από τις μαζικές διαδηλώσεις για τον Floyd
Στα 1,8 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανησυχίες για εκτόξευση τους σε δύο εβδομάδες
Τους 105.000 προσεγγίζουν οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, τη στιγμή που διατυπώνονται φόβοι και ανησυχίες ότι θα υπάρξει ένα νέο, δεύτερο κύμα μολύνσεων εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού, George Floyd.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 104.383 καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 598 θάνατοι, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε 1,79 εκατομμύρια
Και ενώ όλες οι Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν άρει και αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, προχωρώντας στο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών τους δραστηριοτήτων, επιστήμονες και υγειονομικές αρχές διατυπώνουν έντονες ανησυχίες για ένα δεύτερο μεγάλο κύμα κρουσμάτων λόγω των μαζικών διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για σοβαρούς κινδύνους δημόσιας υγείας λόγω της συνάθροισης τόσων πολλών ανθρώπων και επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι αρμόδιοι επιδημιολόγοι υποστηρίζουν πως σε δύο εβδομάδες θα φανεί, αν όντως υπήρξε επιβάρυνση της σημερινής επιδημιολογικής κατάστασης στις ΗΠΑ από τις διαδηλώσεις, την ώρα πάντως που ολοένα και περισσότεροι αξιωματούχοι ζητούν από τους διαδηλωτές να φορούν μάσκες και να τηρούν όσο το δυνατόν τις αποστάσεις (!), αν και στα θετικά περιλαμβάνονται ότι αυτές οι διαδηλώσεις γίνονται σε ανοιχτούς χώρους και ότι σε αυτές συμμετέχουν νέοι άνθρωποι.
Στα αρνητικά, όπως επισημαίνουν, είναι ότι η χρήση δακρυγόνων και όποιων άλλων χημικών, αναγκάζουν τους διαδηλωτές να βήχουν και να δακρύζουν, γεγονός που ευνοεί τη μετάδοση του ιού, δεδομένου ότι και οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκες.
Δεδομένου μάλιστα ότι πολλοί είναι ασυμπτωματικοί φορείς, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η σύλληψη, μεταφορά και φυλάκιση διαδηλωτών… αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης