Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερίζει Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική

Θερίζει Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο η Λατινική Αμερική
Τέταρτη παγκοσμίως σε θανάτους η Βραζιλία, δεύτερη σε κρούσματα
Θερίζει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού καθώς είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πλέον πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως.
Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται η Βραζιλία, η οποία είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα και η τέταρτη σε θανάτους.
Χθες Κυριακή 31/5 στη Βραζιλία καταγράφηκαν 16.409 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει έτσι τους 514.849.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 480 νέοι θάνατοι με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 29.314. Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ιταλία.
Εν τω μεταξύ, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Χιλή, όπου οι νεκροί από την επιδημία ξεπέρασαν τους 1.000 φτάνοντας στους 1.054.
Είναι χαρακτηριστικό πως από αυτούς οι 827 πέθαναν τον Μάιο.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 99.688 με τις Αρχές της χώρας να υποστηρίζουν ότι η Χιλή περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της.
Οι περισσότεροι ασθενείς που υπέκυψαν στον κορωνοϊό ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενες παθήσεις, όμως οι Αρχές υπογράμμισαν πρόσφατα ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες είναι κάτω από 40 ετών κι ότι σε αυτό το ηλικιακό φάσμα αναλογεί το 12% των εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Μεγάλο πλήγμα όμως δέχεται και το Μεξικό, όπου τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 151 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 3.152 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε τους 9.930 νεκρούς επί συνόλου 90.664 κρουσμάτων μόλυνσης.
Τα κρούσματα μόλυνσης στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που μετατράπηκε στο επίκεντρο της πανδημίας, ξεπέρασαν χθες Κυριακή 31/5 το 1 εκατομμύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης