Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δακρυγόνα και διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο για τη δολοφονία Floyd

tags :
ΗΠΑ: Δακρυγόνα και διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο για τη δολοφονία Floyd
Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Washington, αναπτύσσεται η Εθνοφρουρά
Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Λευκό Οίκο στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τη δολοφονία του George Floyd έκανε η αμερικανική αστυνομία το βράδυ της Κυριακής 31/5 ενώ παράλληλα τέθηκε σε ισχύ και απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Washington κατόπιν σχετική απόφασης της δημάρχου Muriel Bowser.
Η απαγόρευση θα ισχύσει από τις «23:00 της Κυριακής ως τις 06:00 της Δευτέρας», διευκρίνισε η Bowser μέσω Twitter, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά στην πόλη για να ενισχύσει την αστυνομία.
Νωρίτερα, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές.
Πολλές αμερικανικές πόλεις συγκλονίζονται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς την περασμένη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ, ενδεικτικό της έντασης και των βιαιοτήτων, είναι ότι οδηγός δεξαμενοφόρου κινήθηκε μέσα σε πλήθος διαδηλωτών στον κλειστό διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West στη Μινεάπολη.
Αν και δεν τραυματίστηκε κανείς από τους διαδηλωτές, το πλήθος κατέβασε τον οδηγό από το όχημα του και τον ξυλοκόπησε.
Σημειώνεται ότι ο δρόμος ήταν κλειστός για τα οχήματα.
Και το χθεσινό βράδυ σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις.
Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις ενώ σε πολλές από αυτές έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Παρόλο αυτά επεισόδια αναφέρθηκαν σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Ντάλας, Λας Βέγκας,  Σιάτλ, Μέμφις, Ατλάντα, Λος Αντζελες, Μαϊάμι, Πόρτλαντ, Σικάγο, Ουάσινγκτον.
Δρόμοι αποκλείσθηκαν, αυτοκίνητα και καταστήματα πυρπολήθηκαν και οι δυνάμεις ασφαλείας, ανεπτυγμένες σε μεγάλους αριθμούς, απάντησαν με δακρυγόνα και σε ορισμένες περιπτώσεις με σφαίρες από καουτσούκ.
Εκτιμάται ότι περίπου 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν σε 15 πόλεις, ανάμεσά τους και η Ουάσινγκτον, και 2.000 βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν είναι αναγκαίο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνοφρουρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης