Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Kalin (εκπρόσωπος Erdogan): Πιθανώς στο μέλλον η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος

Kalin (εκπρόσωπος Erdogan): Πιθανώς στο μέλλον η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος
Στο μέλλον θα εξεταστεί το θέμα της Αγίας Σοφίας, τόνισε ο προεδρικός εκπρόσωπος
Επί του παρόντος η Αγία Σοφία δεν μετατρέπεται σε μουσουλμανικό τέμενος, τόνισε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Tayyip Erdogan,  Ibrahim Kalin.
Το θέμα έρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα, είπε ο Kalin σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Kanal 7, κληθείς να σχολιάσει τις ελληνικές αντιδράσεις.
Ωστόσο αντί συγκεκριμένης απάντησης, παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου Erdogan  ο οποίος είχε παροτρύνει τους Τούρκους μουσουλμάνους «να γεμίσουν πρώτα το τέμενος του Σουλνταναχμέτ (το Μπλε Τζαμί) και μετά θα εξεταστεί και το θέμα της Αγίας Σοφίας».
Σημειώνεται ότι το Μπλε Τζαμί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία.
Επίσης ο Kalin υποστήριξε ότι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός.
Με το να την περιορίζει κανείς μόνο στο θέμα της Αγίας Σοφίας, χάνει τη μεγάλη εικόνα αυτής της κατάκτησης. Κάποιες φορές η συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα διεξάγεται με καλή πίστη, αλλά κάποιες άλλες η προσοχή στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση και χάνουμε το πιο σημαντικό.
"Ποιο είναι το πνεύμα της κατάκτησης;"
Το να διαβάζεται μέσα στην Αγία Σοφία το Κοράνι και ειδικά το εδάφιο για την κατάκτηση, αυτό είναι το πνεύμα της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης,»  είπε ο Kalin.
Ο προεδρικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι όταν μπήκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής στην Πόλη «η Αγία Σοφία ήταν ένα ετοιμόρροπο και ξεχασμένο κτήριο, ωστόσο το πνεύμα της κατάκτησης ήταν εκείνο που κράτησε όρθια την Αγία Σοφία και έκανε την Κωνσταντινούπολη μια παγκόσμια πόλη».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης