Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schallenberg (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Έρχεται περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Schallenberg (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Έρχεται περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, A. Schallenberg, ανέφερε ότι  οι περιορισμοί εισόδου που θεσπίστηκαν προσωρινά τον Μάρτιο ήταν «σημαντικοί και σωστοί»
Περαιτέρω χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα ανακοινώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστρίας την ερχόμενη Τετάρτη 3/6, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Alexander Schallenberg.
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, A. Schallenberg, ανέφερε την Κυριακή 31/5 ότι  οι περιορισμοί εισόδου που θεσπίστηκαν προσωρινά τον Μάρτιο ήταν «σημαντικοί και σωστοί», όπως φαίνεται από την πολύ καλή εξέλιξη των αριθμών μόλυνσης και πλέον, η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά επιδημιολογικά στοιχεία, μπορεί τώρα «να εξετάσει συγκεκριμένα την έγκαιρη απόσυρση των συνοριακών ελέγχων στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες».
«Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι απέχουμε πολύ από μια κανονική κατάσταση, οι καλοκαιρινές διακοπές του 2020 θα είναι διαφορετικές από τις τελευταίες, και αυτό μας λέει ήδη η κοινή λογική», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, το πλήρες άνοιγμα των συνόρων από τις 15 Ιουνίου έχει ήδη συμφωνήσει η Αυστρία με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, ενώ αναμένεται επίσης από τα μέσα Ιουνίου να χαλαρώσουν οι περιορισμοί εισόδου στην Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, με τις οποίες η Βιέννη είχε συμφωνήσει κατ΄ αρχήν σε αυτό, ήδη την Δευτέρα, χωρίς όμως να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ακόμη, η Σλοβενία, μπορεί επίσης να ελπίζει σε ένα άνοιγμα των συνόρων, καθώς ο Schallenberg ανέφερε ότι «η εξέλιξη με τη Σλοβενία είναι πολύ θετική και πιστεύω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο εδώ», διευκρινίζοντας πως «είναι σαφές ότι προχωρούμε βασιζόμενοι στα γεγονότα και θέλουμε να διατηρήσουμε τους συνοριακούς ελέγχους όσο το δυνατόν συντομότερους, αλλά και για όσο το δυνατόν περισσότερο χρειάζεται».
Ο ίδιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι στην Ιταλία, η οποία καταργεί τους περιορισμούς εισόδου ήδη την Τετάρτη, λέγοντας ότι «όπως ανέφερε σαφώς την Πέμπτη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, Rudolf Anschober, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ιταλία και ειδικά στην περιοχή κρίσης της Λομβαρδίας και στις γύρω περιοχές κοντά στην Αυστρία».
Στο μεταξύ, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή 31/5 πως από την Τετάρτη 3 Ιουνίου, περίπου 300.000 μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους στα πολυτεχνικά σχολεία, στα επαγγελματικά σχολεία, στους ανώτερους βαθμούς των γενικών δευτεροβάθμιων σχολείων και στις επαγγελματικές σχολές μέσης και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της Covid-19 στην Αυστρία,  συνεχίζει να μειώνεται και την Κυριακή στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας), καταγράφηκαν  συνολικά 470 νέα κρούσματα, 27 λιγότερα από χθες, φτάνοντας συνολικά τα 16.638, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 448.534 διαγνωστικά τεστ.
Επιπλέον, σε 97 έχει μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 27 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τέλος, οι θάνατοι από τον ιό έχουν φτάσει τους 638.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης