Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν θα καλέσει την Εθνοφρουρά «επί του παρόντος»

Λευκός Οίκος: Ο Trump δεν θα καλέσει την Εθνοφρουρά «επί του παρόντος»
«Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα», είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου
Η κυβέρνηση Trump δεν θα καλέσει μονάδες της Εθνοφρουράς επί του παρόντος, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Robert O ‘ Brien καθώς γιγαντώνεται το κύμα διαμαρτυρίας σε αμερικανικές πόλεις μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.
«Δεν θα ομοσπονδιοποιήσουμε την Εθνοφρουρά για την ώρα.
Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα που μπορούμε να αναπτύξουμε...αν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση», είπε ο Ο ‘ Brien στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις για την επιβολή του νόμου θα πρέπει να βρίσκονται στα χέρια των δημάρχων και των κυβερνητών.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζονται οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι για να διατηρήσουν τον έλεγχο των πόλεών τους», είπε.
Ταραχές σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε αμερικανικές πόλεις όπου πληθαίνουν οι διαδηλώσεις για την δολοφονία του Floyd, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» την ώρα που ένας λευκός αστυνομικός της Μινεάπολις τον πατάει στον λαιμό με το γόνατό του.
Η Εθνοφρουρά ανέφερε σε  ανακοίνωσή της ότι 5.000 στρατιώτες και σμηνίτες της έχουν ενεργοποιηθεί σε 15 πολιτείες και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, αλλά ότι «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε επίπεδο πολιτειών και σε τοπικό επίπεδο παραμένουν υπεύθυνες για την ασφάλεια».
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έτοιμοι να αναπτυχθούν είναι άλλοι 2.000 άνδρες της Εθνοφρουράς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης