Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός - Μάλτα: Ανοίγει την 1η Ιουλίου το αεροδρόμιο της χώρας – Στα 618 τα κρούσματα, 9 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Μάλτα: Ανοίγει την 1η Ιουλίου το αεροδρόμιο της χώρας – Στα 618 τα κρούσματα, 9 οι νεκροί
Kλειστά παραμένουν τα σχολεία και οι εκκλησίες
Ανοίγει ξανά την 1η Ιουλίου η Μάλτα το αεροδρόμιό της για τις επιβατικές πτήσεις, όπως δήλωσε την Κυριακή 31/5 ο πρωθυπουργός Robert Abela.
Μέχρι σήμερα η Μάλτα έχει 618 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 9 νεκρούς από την πανδημία του κορωνοϊού και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο.
Στα μέσα Μαΐου άνοιξαν τα καταστήματα που δεν πωλούν απολύτως απαραίτητα προϊόντα και τα εστιατόρια, κλειστά παραμένουν τα σχολεία και οι εκκλησίες, ενώ την επόμενη Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα μπαρ και τα γυμναστήρια.
Στο μεταξύ, δεδομένου ότι σχεδόν το ένα τέταρτο της οικονομίας της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό, οι ξενοδόχοι ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για το άνοιγμα του αεροδρομίου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθεί η ανεργία.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Robert Abela δήλωσε ότι στις 8 Ιουνίου θα ανακοινώσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος είθισται να ανακοινώνεται τον Οκτώβριο, με στόχο την ενίσχυση της κατανάλωσης και των επενδύσεων.
Πάντως, η κυβέρνηση καταβάλλει 800 ευρώ σε μηνιαία βάση σε κάθε υπάλληλο για να μην γίνουν απολύσεις στις εταιρείες που έχουν πληγεί από τον ιό, μέτρο που ισχυρίζεται ότι θα διατηρήσει μέχρι να ανακάμψει η οικονομία.
Οι τουριστικές αρχές διαπραγματεύονται «ασφαλείς διαδρόμους» για τα ταξίδια με χώρες που έχουν μικρό αριθμό κρουσμάτων, μεταξύ των οποίων το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Αυστρία, η Τσεχία, η Λετονία, η Λιθουανία και το Ισραήλ, ενώ δεν έχει δώσει το πράσινο φως για τουρίστες από τη Βρετανία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης