Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nishimura (ΥΠΟΙΚ Ιαπωνίας): Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η ένταση ΗΠΑ – Κίνας στο Χονγκ Κονγκ

Nishimura (ΥΠΟΙΚ Ιαπωνίας): Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η ένταση ΗΠΑ – Κίνας στο Χονγκ Κονγκ
Η περιοχή θα παύσει να αποτελεί διεθνή χρηματοοικονομικό κόμβο, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας
Την ανησυχία του ότι, η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο Χονγκ Κονγκ θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, εξέφρασε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Yasutoshi Nishimura, καθώς όπως είπε, η περιοχή θα παύσει να αποτελεί διεθνή χρηματοοικονομικό κόμβο.
«Ανησυχώ αρκετά για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Nishimura την Κυριακή στην τηλεόραση  NHK.
Εάν η πόλη χάσει τη λειτουργία της ως βασική διεθνή χρηματοοικονομική αγορά, αυτό θα ήταν «πολύ αρνητικό» για την παγκόσμια οικονομία, σημείωσε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ενέτεινε τη ρητορική του εναντίον της Κίνας την Παρασκευή (29/5/2020), απειλώντας να αφαιρέσει από το Χονγκ Κονγκ μέρος του προνομιούχου εμπορικού του καθεστώτος, χωρίς να δώσει χρονικό πλαίσιο.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκαν ήδη λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, αφού ο Trump κατηγορεί το Πεκίνο στην καλύτερη περίπτωση για ολιγωρία.
Η κλιμακούμενη ένταση θα μπορούσε να έχει «περαιτέρω σημαντικό αντίκτυπο» στον κόσμο, καθότι παρατηρείται τάση εσωστρέφειας και προστατευτισμού, δήλωσε ο Nishimura.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι η Κίνα θα πραγματοποιήσει μια διαρθρωτική ανανέωση για να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση και να μειώσει την εξάρτησή της από τις εξαγωγές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης