Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη πρόταση για ένταξη στους G7 αναμένει εντός του 2020 η Αυστραλία

Επίσημη πρόταση για ένταξη στους G7 αναμένει εντός του 2020 η Αυστραλία
Ο κατάλογος με τις χώρες, που συμμετέχουν στους G7, αναμένεται να επεκταθεί
Η Αυστραλία δηλώνει ότι θα καλωσορίσει μια επίσημη πρόσκληση ένταξης στους G7 και υπάρχουν επαφές σχετικά με το θέμα μεταξύ της χώρας και των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή (31/5/2020) εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Η Ομάδα των 7 υπήρξε θέμα πρόσφατων επαφών υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης.
«Η Αυστραλία θα καλωσορίσει μια επίσημη πρόσκληση.
Η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ομοειδών χωρών εκτιμάται σε μια εποχή πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων», αναφέρει η αυστραλιανή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Reuters.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι θα αναβάλει τη σύνοδο κορυφής των G7, που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούνιο.
Ο κατάλογος των ισχυρότερων χωρών στον κόσμο, αναμένεται να επεκταθεί με την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.
Οι δεσμοί ΗΠΑ - Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα ισχυροί, παρόλο που τα πρόσφατα σχόλια του Λευκού Οίκου σχετικά με την προέλευση της επιδημίας του κορωνοϊού έρχονται σε αντίθεση με την επιδίωξη της Καμπέρας για ανεξάρτητη έρευνα.
Οι δύο εταίροι αποκλίνουν επίσης ριζικά στη διαχείριση της πανδημίας.
Πάντως ο Αυστραλός πρωθυπουργός Scott Morrison είναι μέχρι στιγμής ένας από τους ελάχιστους  ηγέτες που επισκέφθηκαν την Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της θητείας του Trump, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης