Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ξεπερασμένη η G7 – Αρνείται η Merkel συνάντηση... μετατίθεται για Σεπτέμβριο η Σύνοδος

Trump: Ξεπερασμένη η G7 – Αρνείται η Merkel συνάντηση... μετατίθεται για Σεπτέμβριο η Σύνοδος
Ο Λευκός Οίκος θεώρησε ότι μια σύνοδος κορυφής θα ήταν «επίδειξη δύναμης» στον κόσμο, ωστόσο, μια τόσο σημαντική χώρα, όπως η Γερμανία λέει όχι στην Σύνοδο των G7.
Μετά την πρόταση του Προέδρου Trump προς τους ηγέτες των G7 των 7 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη να επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και το Camp David ήδη τον Ιούνιο για χάρη της «εξομάλυνσης», η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel τόνισε ότι δεν θα παρευρεθεί, επικαλούμενη την πανδημία… ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι θα αναβάλει τις συναντήσεις έως τον Σεπτέμβριο 2020.
Αλλά το πραγματικό σοκαριστικό, είναι ότι εκφράστηκε άκρως αρνητικά για την ομάδα των G7 θεωρώντας της ως πολύ ξεπερασμένη ομάδα χωρών και δήλωσε ότι σκοπεύει να προσκαλέσει τέσσερα νέα κράτη που δεν είναι μέλη της G7  κυρίως τη Ρωσία.
Αναβάλω την συνάντηση γιατί δεν πιστεύω ότι ως G7 αντιπροσωπεύει σωστά αυτό που συμβαίνει στον κόσμο», δήλωσε ο Trump.
Εκτός από τα 7 μέλη των G7 που αποτελούνται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Trump είπε ότι θα συμπεριλάβει για πρώτη φορά την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.
Να τονιστεί ότι το 2014 η ομάδα των G7 είχε γίνει G8 αλλά μετά η  Ρωσία εκδιώχθηκε λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας με τον πόλεμο που ξέσπασε στην ανατολική Ουκρανία.
Αφού ο Πρόεδρος Trump για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα εξήγγελλε την σύνοδο κορυφής της G7, η οποία αυτή τη στιγμή παραμένει επίσημα στο χρονοδιάγραμμα ως συνάντηση τηλεδιάσκεψης στα τέλη Ιουνίου λόγω της πανδημίας (αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Camp David), η Γερμανία τόνισε ότι δεν θα παρευρεθεί.
«Από σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση πανδημίας, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την προσωπική συμμετοχή της A. Merkel, σε ένα ταξίδι στην Ουάσινγκτον, δήλωσε η εκπρόσωπος της Καγκελαρίας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαριστεί τον Πρόεδρο Trump για την πρόσκλησή στη σύνοδο κορυφής της G7..
Ο πρόεδρος Trump με twitter στις 20 Μαΐου είχε αναφέρει θα ήταν ένα υπέροχο σημάδι για όλους και ένδειξη ομαλοποίηση των σχέσεων με τα κράτη.
Ο Λευκός Οίκος θεώρησε ότι μια σύνοδος κορυφής θα ήταν «επίδειξη δύναμης» στον κόσμο, καθώς οι οικονομίες στη Δύση ανοίγουν ξανά μετά τον σοκ του κορωνοιού, ωστόσο, μια τόσο σημαντική χώρα, όπως η Γερμανία λέει όχι στην Σύνοδο των G7.
Άλλες χώρες έχουν αόριστα εκφραστεί θετικά αλλά πιθανότατα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson συμφώνησε για τη σημασία της σύγκλησης της G7 στο εγγύς μέλλον", ενώ ο Καναδάς Trudeau είπε ότι είχε προτεραιότητα η ασφάλεια και ο Macron της Γαλλίας είπε ότι ήταν «πρόθυμος να πάει στο Camp David αν το επιτρέπουν οι συνθήκες υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης