Κορωνοϊός: Ελεύθερες οι μετακινήσεις σε ολόκληρη την Ιταλία από τις 3 Ιουνίου

Κορωνοϊός: Ελεύθερες οι μετακινήσεις σε ολόκληρη την Ιταλία από τις 3 Ιουνίου
Αίρονται σταδιακά όλα τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία
Η κυβέρνηση του Giuseppe Conte επιβεβαιώνει ότι από τις 3 Ιουνίου οι Ιταλοί θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη την χώρα.
Αρνητικές αντιδράσεις, προκάλεσε στο Μιλάνο η κινητοποίηση, των «πορτοκαλί γιλέκων»: πρόκειται για πολίτες που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Conte, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της λιρέτας και αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού.
Περίπου εκατό διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Ντουόμο, χωρίς να φορούν χάρτινες μάσκες και χωρίς να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι οι σε βάρος των συμμετεχόντων θα ασκηθεί δίωξη για παραβίαση των μέτρων που σκοπό έχουν να περιορίσουν την μετάδοση του κορωνοϊού.
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 232.664.
Οι νεκροί έφτασαν τους 33.340. Παράλληλα, 155.633 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Την Παρασκευή (29/5) το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 232.248 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.229 άνθρωποι ενώ 152.884 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 111 άνθρωποι και καταγράφηκαν 416 νέα κρούσματα, ενώ 2.749 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Στο μεταξύ, 450 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 6.680 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 36.561 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 100 λιγότεροι άνθρωποι.
Απεβίωσαν 24 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι είναι 509 περισσότεροι.
Σε έντεκα ιταλικές περιφέρειες επί συνόλου είκοσι ενός,δεν καταγράφηκαν θάνατοι, αλλά στη Λομβαρδία, νεκροί και κρούσματα παραμένουν περισσότερα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS