Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικές διαστημικές στιγμές για τη SpaceX - Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9

tags :
Ιστορικές διαστημικές στιγμές για τη SpaceX -  Επιτυχής η εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9
Ιστορικές στιγμές για την Space X του Elon Musk
Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του πυραύλου της SpaceX, Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στις 22:22 ώρα Ελλάδας το Σάββατο 30/5/2020 με την «κάψουλα» Crew Dragon.
Εντός της κάψουλας βρίσκονται οι δύο αστροναύτες οι Doug Hurley και Bob Behnken  σε ένα ταξίδι διάρκειας 19 ωρών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Αν και το Σάββατο 30/5 οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι οι καλύτερες, η απόφαση για την ιστορική εκτόξευση ελήφθη νωρίτερα σε σχέση με την Τετάρτη 27/5 οπότε και αναβλήυθηκε.
Οι υπεύθυνοι της αποστολής έλαβαν την απόφαση αν θα προχωρήσουν στην εκτόξευση αρκετά νωρίτερα, προκειμένου να μην καταπονήσουν τον πύραυλο και το πλήρωμα..
Είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που εκκινεί από αμερικανικό έδαφος εδώ και 9 χρόνια κατά την δεύτερη απόπειρα της SpaceΧ.
H Space X γίνεται η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που έστειλε ανθρώπους σε διαστημική τροχιά.
Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ελον Μασκ απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA.
Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης