Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία λεπρών - Αντιμετωπίσαμε τον Covid - 19 και περιμένουμε σεβασμό

Di Maio: Η Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ δεν μπορούν να μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία λεπρών - Αντιμετωπίσαμε τον Covid - 19 και περιμένουμε σεβασμό
Η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της σε πολίτες από 29 χώρες, εξαιρουμένων των Ιταλών, των Ισπανών και των Βρετανών
Βολές κατά της Ελλάδας κι οποιοσδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας που θα αντιμετωπίσει την Ιταλία σαν «αποικία λεπρών» εξαπέλυσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Luigi Di Maio.
Όπως ανέφερε, οι ευρωπαϊκές χώρες υπόσχονται ένα ζεστό καλωσόρισμα στους ξένους τουρίστες που θα τις επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι όχι όμως και στους Ιταλούς τουρίστες λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του ιού στη χώρα, προειδοποιώντας τες να μην κλείσουν την πόρτα στους Ιταλούς.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Di Maio βάζει στο στόχαστρο την Ελλάδα λέγοντας ότι "ορισμένα κράτη της ΕΕ προσπαθούν να κρατήσουν την πόρτα κλειστή για τους τουρίστες από μέρη που έχουν πληγεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό από τον COVID-19 όπως η Ελλάδα, η οποία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα σύνορά της σε πολίτες από 29 χώρες, εξαιρουμένων των Ιταλών, των Ισπανών και των Βρετανών.
«Δεν δεχόμαστε μαύρες λίστες», έγραψε ο Di Maio στο Facebook, ανακοινώνοντας έναν επικείμενο γύρο διμερών συναντήσεων τόσο στη Ρώμη όσο και στο εξωτερικό για προωθήσει την υπόθεση της Ιταλίας.
«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να μας φέρεται σαν να είμαστε αποικία λεπρών, τότε πρέπει να ξέρει ότι δεν θα το δεχθούμε» τόνισε.
Η Ιταλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο από το νέο κορωναϊό, με περίπου 33.229 νεκρούς και πάνω από 232.000 κρούσματα.
Από την πλευρά της η ιταλική κυβέρνηση άρει τα απαγορευτικά μέτρα για τον τουρισμό στις 15 Ιουνίου, ενώ οι μετακινήσεις εντός Ιταλίας επανέρχονται από τις 3 Ιουνίου.
«Έχουμε ενεργήσει με υπευθυνότητα και διαφάνεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Γι 'αυτό ακριβώς περιμένουμε τον σεβασμό όλων», υπογράμμισε ο Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης