Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς από 1η Ιουνίου - Στα 1,20 ευρώ από 1,40

Μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς από 1η Ιουνίου - Στα 1,20 ευρώ από 1,40
Οι μειώσεις είναι αποτέλεσμα της μείωσης του Φ.Π.Α. στο 13% έως τα τέλη Οκτωβρίου
Μειώνεται από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, το εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει σήμερα στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ.
Οι αναπροσαρμογές των τιμών προς τα κάτω είναι αποτέλεσμα της μείωσης του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 13% στις μεταφορές για το διάστημα από την 1η Ιουνίου έως και 31η Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και τουρισμού λόγω κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η τιμή του βασικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ ορίζεται στο 1,20 ευρώ αντί για 1,40 που ισχύει έως σήμερα - δηλαδή στρογγυλοποιείται προς τα κάτω και πέραν του ποσοστού μείωσης του Φ.Π.Α. Υπενθυμίζεται ότι το μεμονωμένο εισιτήριο είχε αυξηθεί στο 1,40 ευρώ μετά το 2015. Στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μείωση του ΦΠΑ, το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 0,90 ευρώ. Αντίστοιχες μειώσεις σημειώνονται και για τις τιμές των άλλων προϊόντων μετακίνησης του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ. Ειδικά για την Αθήνα, η τιμή των 10 εισιτηρίων συν ένα δώρο πέφτει στα 12 από τα 13,50 ευρώ ενώ η τιμή για μετακίνηση στο αεροδρόμιο με το μετρό μειώνεται στα 9 από τα 10 ευρώ που κοστίζει σήμερα. Σε ό,τι αφορά τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η τιμή της μηνιαίας μειώνεται στα 27 από 30 ευρώ, της τριμηνιαίας στα 78 από 85, της εξαμηνιαίας στα 155 από 170 ευρώ και της ετήσιας στα 300 από 330 ευρώ.
«Όπως είχαμε δεσμευθεί κανένας χρήστης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς δεν θα χάσει τα λεφτά του από την επιβολή περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Και με την μείωση του ΦΠΑ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός ανακουφίζουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Μετακινούμαστε στην πόλη πιο φθηνά και με ασφάλεια, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες των ειδικών» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Για τις μειώσεις των καρτών του ΟΑΣΑ

Στις μειώσεις προστίθενται δωρεάν πιστώσεις χρόνου για την περίοδο που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών, που τις είχαν προμηθευτεί πριν την πανδημία του κορωνοϊού και δεν μπόρεσαν να τις χρησιμοποιήσουν λόγω περιοριστικών μέτρων, έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν αυτομάτως δωρεάν την κάρτα τους για έναν μήνα.
Οι χρήστες που είχαν αγοράσει 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες θα πάρουν δωρεάν προϊόν επιδότησης με πρόσθετο χρόνο 55 ημερών, όσο δηλαδή κράτησαν τα μέτρα περιορισμού. Η ανανέωση θα γίνεται αυτομάτως με την πρώτη ανανέωση της κάρτας είτε σε αυτόματο μηχάνημα εισιτήριων είτε σε εκδοτήριο.
Ειδικά για τους νέους χρήστες ετήσιων καρτών θα δοθούν επιπλέον 37 μέρες (οι οποίες αντιστοιχούν σε έκπτωση 10% που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής). Με άλλα λόγια αντί για 365 ημέρες μετακίνησης, θα παίρνουν 402 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης