Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέρριψε η Merkel την πρόσκληση Trump για να παραβρεθεί στην Σύνοδο των G7 τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον λόγω πανδημίας

Απέρριψε η Merkel την πρόσκληση Trump για να παραβρεθεί στην Σύνοδο των G7 τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον λόγω πανδημίας
Ο πρόεδρος Trump παρά το γεγονός ότι η χώρα ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς επιμένει στην επανέναρξη της «ομαλότητας»
Απέρριψε την πρόσκληση του προέδρου Trump να παραβρεθεί στην Σύνοδο Κορυφής των G7, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο στην Ουάσιγκτον, η  A. Merkel.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico  η ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας  αναφέρεται ότι «η Καγκελάριος ευχαριστεί τον πρόεδρο Trump για την πρόσκληση στη Σύνοδο G7 στα τέλη του Ιουνίου στην Ουάσιγκτον. Ως σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική κατάσταση ως προς την πανδημία, δεν μπορεί να δεχθεί την προσωπική της συμμετοχή» .
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η χώρα συνεχίζει να βυθίζεται στο χάος της πανδημίας ξεπερνώντας τους 100.000 νεκρούς,  έχει εκφράσει την πρόθεσή του να φιλοξενήσει τη Σύνοδο των G7, σε μία ένδειξη επανέναρξης της «ομαλότητας».
Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή της Συνόδου στα τέλη του Ιουνίου στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Μέχρι στιγμής, θετικός στο αίτημα του Trump φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει νοσήσει και διαθέτει ίσως ανοσίας στον ιό. Η στάση των υπόλοιπων ηγετών παραμένει -προς το παρόν- άγνωστη.
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιμένει τις απαντήσει των ηγετών του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Ιαπωνίας χωρές που μαζί με τη Βρετανία και τη Γερμανία  αποτελούν τους G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης