Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών

Απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών
Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από τον ισραηλινό στρατό την ώρα που κατηύθυνε το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτών βορείως της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο στρατός.
Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά το περιστατικό, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωση. Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης δεν έγινε γνωστή επί του παρόντος.
Ο στρατός έκανε λόγο για "απόπειρα επίθεσης εμβολισμού με αυτοκίνητο" κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαλαμίς, βορείως της Ραμάλας.
"Ένας Παλαιστίνιος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό του σε ομάδα στρατιωτών (...) Σε απάντηση, τα στρατεύματα πυροβόλησαν τον δράστη της επίθεσης και τον εξουδετέρωσαν", πρόσθεσε ο στρατός στο Twitter.
Εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε ότι ο άνδρας σκοτώθηκε, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν προέβησαν άμεσα σε σχόλιο.
Τη Δευτέρα, ένας Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο οποίος είχε προσπαθήσει να μαχαιρώσει Ισραηλινό αστυνομικό στην ανατολική πλευρά της πόλης, τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το Ισραήλ και η κατεχόμενη Δυτική Όχθη αντιμετώπισαν από τον Οκτώβριο του 2015 και για μήνες αντι-ισραηλινές επιθέσεις που διέπρατταν τις περισσότερες φορές με μαχαίρι και μεμονωμένα νεαροί Παλαιστίνιοι, άλλοτε επίσης με εμβολισμό με αυτοκίνητο και σε μικρότερο βαθμό, με όπλο.
'Εκτοτε τα βίαια επεισόδια μειώθηκαν σε ένταση, αλλά εξακολουθούν να σημειώνονται σποραδικά, με Παλαιστίνιους να επιτίθενται επανειλημμένα σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και πολίτες στη Δυτική Όχθη.
Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ στον Πόλεμο των Έξι Hμερών το 1967.
Η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με το Ισραήλ να δηλώνει ότι ελπίζει να προχωρήσει σε ένα σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας στους εβραϊκούς οικισμούς και στην κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν αντιταχθεί σθεναρά σε μια τέτοια κίνηση, καθώς στα εδάφη αυτά θέλουν να ιδρύσουν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης