Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Αρχές Σεπτεμβρίου στους μετόχους της τράπεζας οι mezzanine και junior τίτλοι

tags :
Eurobank: Αρχές Σεπτεμβρίου στους μετόχους της τράπεζας οι mezzanine και junior τίτλοι
Σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στη δημιουργία νέων NPLs, η διοίκηση της Eurobank είπε ότι καθαρή εικόνα για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υπάρχει στο δ΄ τρίμηνο 2020
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής του Cairo και της FPS θα γίνει εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιουνίου και την προσεχή Δευτέρα 1/6 θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για την τελική έγκριση ανέφερε η διοίκηση της Eurobank στην τηλεδιάσκεψη με τους  αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020.
Με την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης Cairo, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Eurobank θα υποχωρήσει στο 15,6%, με δείκτη κάλυψης στο 59,6%, και το απόθεμα των NPEs θα μειωθεί σε 6,1 δις. ευρώ.
Όπως αναφέρθηκε, η επίπτωση της τιτλοποίησης Cairo στην κεφαλαιακή θέση της Eurobank ανέρχεται σε 1,567 δισ. ευρώ.
Η συνολική επίπτωση Cairo και FPS στα κεφάλαια της Τράπεζας θα είναι της τάξεως των 340 μονάδων βάσης έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για περίπου 370 μ.β. Η αποτίμηση της FPS ανήλθε σε 310 εκατ. ευρώ, ενώ 135 εκατ. ευρώ ήταν τα κόστη της συναλλαγής και του carve – out.
Παράλληλα όπως ανέφερε η διοίκηση οι τίτλοι mezzanine και Junior θα διανεμηθούν στους μετόχους στις αρχές Σεπτεμβρίου και ήδη η Eurobank έχει πάρει τις σχετικές εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.
Ερωτώμενη σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στη δημιουργία νέων NPLs, η διοίκηση της Eurobank είπε ότι καθαρή εικόνα για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υπάρχει στο δ΄ τρίμηνο 2020 και στο α΄ τρίμηνο 2021.
Η ζήτηση για ρευστότητα είναι υψηλή και αναμένεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, να διατηρηθεί σε υψηλούς ρυθμούς καθ` όλη τη διάρκεια του 2020 και η Eurobank «θα στηρίξει τους πελάτες της», όπως τόνισε ο κ. Καραβίας, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα αυξήσει τα υπόλοιπα χορηγήσεων πελατών εντός του 2020 κατά 2 δισ. ευρώ.

www.bnakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης