Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH: Υψηλές επιδόσεις - δυναμική ανάπτυξη, 134,7 εκατ κέρδη και διατήρηση ηγετικής θέσης

tags :
Ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife FFH: Υψηλές επιδόσεις - δυναμική ανάπτυξη, 134,7 εκατ κέρδη και διατήρηση ηγετικής θέσης
Ο κ. Σαρρηγεωργίου εκτίμησε ότι η κρίση του κορωνοϊού θα αποτελέσει το έναυσμα για την επιτάχυνση της συνεργασίας κράτους και ιδιωτικού τομέα σε διάφορες δράσεις
Χαραμάδα ελπίδας για την ασφαλιστική αγορά και τα νέα συμβόλαια που «τρέχουν» με ρυθμούς προ κορονωϊού τις τελευταίες εβδομάδες του Μαϊου, άνοιξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, παρουσιάζοντας την Παρασκευή τα αποτελέσματα της εταιρίας για το 2019.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου, τόνισε ότι ο ρυθμός αύξηση των συμβολαίων την τις τελευταίες εβδομάδες έχει επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ αναφερόμενος, με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, εκτίμησε ότι η κρίση του κορωνοϊού θα αποτελέσει το έναυσμα για την επιτάχυνση της συνεργασίας κράτους και ιδιωτικού τομέα σε διάφορες δράσεις.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της εταιρίας τόνισε ότι:

1. Ο Όμιλος σημείωσε το 2019 34,2 εκατ ευρώ λειτουργικά κέρδη προ φόρων, ποσό αυξημένο κατά 60% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018, και 134,74 εκατ. συνολικά κέρδη προ φόρων, διατηρώντας για ακόμα μία χρονιά την ηγετική του θέση σε κερδοφορία στον ασφαλιστικό κλάδο.
2. Ο Όμιλος Eurolife FFH έδωσε προτεραιότητα το 2019 σε επενδύσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ψηφιακών εργαλείων και υποδομών, καθώς και σε συνεχή αναπροσαρμογή και αναβάθμιση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών του. Το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών αποτυπώνεται στην υψηλή παραγωγή, με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 508 εκατ (αύξηση 17%) και στη σημαντική αύξηση του δείκτη Ισοδύναμων Ετησιοποιημένων Ασφαλίστρων (APE), ύψους 15%.
3. Το 2019 χαρακτηρίστηκε, επίσης, από αύξηση στο σύνολο ενεργητικού, το οποίο ανήλθε στα 3,3 δισ., ενώ τα ίδια κεφάλαια άγγιξαν τα 720 εκατ. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τα μερίδια αγοράς (11% σε επίπεδο Group) και  συγκεκριμένα 19% στις Ασφάλειες Ζωής και 3,4% στις Γενικές Ασφάλειες. Με σταθερή και διαχρονική οικονομική ευρωστία, ο Όμιλος κατέβαλε το 2019 280 εκατ. συνολικά σε αποζημιώσεις, οι οποίες αφορούσαν αθροιστικά ασφαλιστικές αποζημιώσεις ζωής και γενικών ασφαλίσεων, καθώς και πληρωμές ασφαλισμάτων λήξης και αξιών εξαγοράς ασφαλιστηρίων ζωής δημιουργίας κεφαλαίου, σε Ελλάδα και Ρουμανία.
4. Ο Όμιλος Eurolife FFH επενδύει συστηματικά σε εργαλεία και εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Με έργα που άγγιξαν τα €2,6 εκατ. για το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση και αναβάθμιση μιας σειράς ψηφιακών υπηρεσιών:
- Πρόσθεσε νέες δυνατότητες στο Eurolife Partners, το ήδη ευέλικτο και αποτελεσματικό portal για τους συνεργάτες του.
- Έθεσε σε λειτουργία ένα καινοτόμο σύστημα Customer Relationship Management (CRM), σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας Salesforce.
- Λάνσαρε το EurolifeConnect, ένα online εργαλείο μέσω του οποίου οι πελάτες του έχουν πλήρη εικόνα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους.
Το 2019, ο Όμιλος Eurolife FFH ανακοίνωσε ένα πανελλαδικής εμβέλειας πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω του οποίου:
-    Περισσότεροι από 40.000 παιδιά, ενήλικες και γονείς «ταξίδεψαν» στον Κυκλαδικό πολιτισμό, μέσα από κοινές δράσεις με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
-    Υποστήριξη του καλλιτεχνικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη σεζόν 2019-2020, το οποίο έχουν ήδη παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, ενώ πάνω από 3.500 παιδιά και ενήλικες παρακολούθησαν την εκπαιδευτική παράσταση όπερας κουκλοθέατρου, σε 9 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας
-    Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι ευάλωτων ομάδων και παιδιά υποστηρίχθηκαν μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ethelon.
-    Συνεργασία με το περιοδικό δρόμου Σχεδία, αγοράζοντας 4.200 τεύχη σε ετήσια βάση για όλους τους εργαζόμενους, δράση με την οποία υποστηρίζονται οι ωφελούμενοι του περιοδικού
Αναφερόμενος επίσης στην κοινωνική ευθύνη της εταιρίας ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι σε συνεργασία με το ΜΚΣ Δεσμός και το Υπουργείο Εργασίας, προχώρησε σε δωρεά υγειονομικού υλικού, ιατρικού εξοπλισμού, και ειδών απολύμανσης και υγιεινής στις 50 δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, σε όλη την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τρεις μήνες δωρεάν σε όλα τα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου, για ένα έτος συνεχούς ασφάλισης, ενώ ένα αντίστοιχο πλάνο εκπτώσεων στα συμβόλαια αυτοκινήτου ενεργοποιήθηκε και για υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Image

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης