Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμαρτύρονται οι Ιάπωνες για την επαναλειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα

tags :
Διαμαρτύρονται οι Ιάπωνες για την επαναλειτουργία  πυρηνικού αντιδραστήρα
Εκατοντάδες Ιάπωνες έχουν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική πύλη του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Όι στη δυτική Ιαπωνία διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη επαναλειτουργία σήμερα ενός από τους αντιδραστήρες του. Η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Kansai Electric Power ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία τον αντιδραστήρα Νο3 του Όι, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη επαναλειτουργία αντιδραστήρα μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011 και το τέλος μιας σύντομης περιόδου χωρίς πυρηνική ενέργεια για τη χώρα.
Παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου έλαβε στις 16 Ιουνίου την άδεια των τοπικών αρχών και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα να επαναλειτουργήσει τους αντιδραστήρες 3 και 4 του εργοστασίου.
Οι δημοτικές αρχές του Όι, που βρίσκεται στη νομαρχία Φουκούι, και η ιαπωνική κυβέρνηση έκριναν ότι οι αντιδραστήρες μπορούν να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια έπειτα από τα τεστ αντοχής στα οποία υποβλήθηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις των σεισμολόγων και το γεγονός ότι οι εργασίες για την ενίσχυση των πυρηνικών εργοστασίων ενάντια στους σεισμούς και το τσουνάμι θα ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια.
Η επαναλειτουργία του αντιδραστήρα θα γίνει σήμερα στις 15:00 ώρα Ελλάδας. Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσα σε μερικές ημέρες, ενώ θα φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του στις αρχές Αυγούστου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης