Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 5 καταλυτικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν σήμερα 29/5 τη Wall Street

tags :
Οι 5 καταλυτικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν σήμερα 29/5 τη Wall Street
Στο επίκεντρο βρίσκεται η πολυαναμενόμενη απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στην Κίνα για το Χονγκ Κονγκ
Πέντε είναι τα βασικά στοιχεία που εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα επηρεάσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η πολυαναμενόμενη απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στην Κίνα για το Χονγκ Κονγκ.
1. Ο πρόεδρος Trump πρόκειται να ανακοινώσει νέα μέτρα έναντι της Κίνας
Ο Trump θα πραγματοποιήσει αργότερα ενημέρωση για τα μέτρα εναντίον του Πεκίνου σχετικά με το διάταγμα για τον περιορισμό της αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ και τις καταγγελίες για κακομεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας στην επαρχία Xinjiang.
2. Η ομιλία Powell
Το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell, με φόντο μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν σήμερα.
Πρόκειται για το προσωπικό εισόδημα και τις καταναλωτικές δαπάνες Απριλίου, εν μέσω του lockdown της αμερικανικής οικονομίας.
3. Πιέσεις στις μετοχές λόγω profit taking
Το investing.com εκτιμά ότι οι μετοχές θα δεχθούν πιέσεις στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές θα προχωρήσουν σε κατοχύρωση κερδών.
Την ίδια ώρα, το αυξημένο πολιτικό ρίσκο επηρεάζει αρνητικά το κλίμα,  ενώ η προσοχή στρέφεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο Trump και τα social media.
4. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο επίκεντρο
Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα για να παραμείνει σε λειτουργία, καθώς έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από το lockdown.
Η γαλλική εταιρεία αυτοκινήτων Renault ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα καταργήσει σχεδόν 15.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων σχεδόν 5.000 στη Γαλλία.
Τα μέτρα έρχονται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Nissan για τη λήψη αντίστοιχων μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του «λουκέτου» ενός μεγάλου εργοστασίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
5. Πιέσεις στο πετρέλαιο
Σημαντική πτώση καταγράφει το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που σημειώθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η ανάκαμψη της ζήτησης ενδέχεται να μην είναι τόσο άμεση όσο προέβλεπαν αρχικά οι αναλυτές.
Παράλληλα, η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας προκαλεί ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός νέου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω τη διαδικασία εξισορρόπησης στην αγορά ενέργειας.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -3% στα 34,95 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου 2020 υποχωρεί κατά -3,44% στα 32,55 δολ. ανά βαρέλι.
Το Brent και το αμερικανικό WTI ενισχύθηκαν χθες κατά +1,6% και +2,7% αντίστοιχα, παραμένοντας σε τροχιά ώστε να καταγράψουν την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης