Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 101 χιλ. – Ανοίγει η Νέα Υόρκη

tags :
ΗΠΑ: Αυξάνονται οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 101 χιλ. – Ανοίγει η Νέα Υόρκη
Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται η πρώτη φάση του ανοίγματος
Με αμείωτη ένταση εξακολουθεί να εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 1.297 θάνατοι με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων να ξεπεράσει ακόμα και τους 101 χιλιάδες και να φτάσει στους 101.617.
Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 28/5 οι ΗΠΑ έσπασαν το όριο των 100.000 θανάτων σηματοδοτώντας το τεράστιο πλήγμα που έχει επιφέρει ο ιός στην αμερικανική κοινωνία.
Από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα, έως σήμερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπολογίζονται σε περισσότερα από 1,72 εκατομμύρια, αριθμός που είναι μακράν ο υψηλότερος στον πλανήτη.
Το γεγονός αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος επικρίνεται τόσο για τη στάση που τήρησε απέναντι στην αντιμετώπιση του ιού όσο και για τις παντελώς άστοχες εκτιμήσεις του για το πώς θα κινηθεί η επιδημία, το αποδίδει στο μεγάλο αριθμό τεστ που έχουν διεξαχθεί στις  ΗΠΑ και τα οποία ξεπερνούν τα 15,6 εκατομμύρια.
Πάντως και παρά τα ιδιαίτερα υψηλά αυτά νούμερα, ειδικοί – ανάμεσα τους και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, Anthony Fauci – επισημαίνουν πως οι επίσημοι απολογισμοί είναι πιθανότατα κατώτεροι από τον πραγματικό.
Την ίδια στιγμή πάντως, η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει την οικονομία της καθώς ο δήμαρχος Bill de Blasio ανακοίνωσε τα πρώτα βήματα για το άνοιγμα της πιο πυκνοκατοικημένης πόλης των ΗΠΑ και την επιστροφή περίπου 400.000 ανθρώπων στην εργασία τους.
Ο De Blasio ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση του ανοίγματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, κάτι που συμβαδίζει και με το ομοσπονδιακό σχέδιο, και να επικεντρώνεται σε τέσσερις τομείς: στις κατασκευές, στη μεταποίηση, στους χονδρεμπόριο και στο λιανικό εμπόριο.
«Είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να μιλάμε για το άνοιγμα πραγμάτων βήμα – βήμα, φάση – φάση» υποστήριξε ο De Blasio.
Πάντως, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά, αν και θα μπορούν να κάνουν delivery και takeaway, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών.
Υπενθυμίζεται πως η Νέα Υόρκη αποτελεί την πλέον πληγείσα περιοχή των ΗΠΑ, καθώς μετρά τουλάχιστον 20.000 νεκρούς, τη στιγμή πάντως που ολοένα και περισσότερες περιοχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ανοίγουν τις οικονομίες και τις κοινωνικές δραστηριότητες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης