Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε Βραζιλία, Περού, Χιλή

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε Βραζιλία, Περού, Χιλή
Δεύτερη παγκοσμίως σε επιβεβαιωμένα κρούσματα η Βραζιλία
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Λατινική Αμερική λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν νέα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους σε Βραζιλία, Περού και Χιλή.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 26.417 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, αριθμός άνευ προηγουμένου, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε 438.238.
Η Βραζιλία νωρίτερα αυτόν τον μήνα πέρασε στη δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 αυξήθηκε κατά 1.156.
Το σύνολο των θανάτων έφθασε τους 26.754.
Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός πλησίασε τον χειρότερο (1.188 νεκροί στις 21/5) που έχει καταγραφεί έως σήμερα στη Βραζιλία.
Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο Περού, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 116 θάνατοι με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 4.099.
Παράλληλα καταγράφηκαν 5.874 νέες μολύνσεις με το σύνολο των κρουσμάτων να ξεπερνά τα 141.000.
Το σύστημα υγείας του Περού έχει κορεστεί, καθώς στα νοσοκομεία έχουν εισαχθεί 8.395 ασθενείς, ενώ η οικονομία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.
Το Περού είναι η χώρα όπου καταμετράται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός θυμάτων της πανδημίας, πίσω μόνο από τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Αλλά και στην Χιλή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη 28/5 ότι κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες, με 49 ασθενείς να υποκύπτουν, γεγονός που αύξησε τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας σε 890 νεκρούς επί συνόλου 86.943 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Δεδομένου ότι ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των περιοριστικών μέτρων για μια επιπλέον εβδομάδα στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, η οποία είναι η βασική εστία της πανδημίας στη Χιλή, καθώς εκεί καταγράφεται το 80% των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό.
Το επίπεδο πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας φθάνει το 90% στην πρωτεύουσα, παρουσίασε ελαφριά μείωση λόγω της διακομιδής ασθενών σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.
Σε εθνικό επίπεδο, η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ εκτιμάται από τις υγειονομικές αρχές ότι ανέρχεται στο 86%.
Εν τω μεταξύ, στο Μεξικό οι υγειονομικές αρχές γνωστοποίησαν χθες Πέμπτη 28/5 ότι κατέγραψαν 447 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.377 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες 24 ώρες.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 9.044 ενώ έχουν αναφερθεί 81.400 κρουσμάτα μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης