Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mε προεδρικό διάταγμα ο Trump κηρύσσει τον... ανένδοτο αγώνα στα social media

Mε προεδρικό διάταγμα ο Trump κηρύσσει τον... ανένδοτο αγώνα στα social media

Μετά την Κίνα, στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου Donald Trump… τα social media
Υπεγράφη, τελικά, την Πέμπτη 28 Μαΐου από τον Donald Trump το διάταγμα που καταργεί τη λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια κίνηση που εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως αντίποινα στην απόφαση του Twitter να λογοκρίνει τα tweets του Αμερικανού προέδρου.
Ωστόσο, χωρίς τη συναίνεση του Κογκρέσου, τα προεδρικά διατάγματα του Trump έχουν ένα όριο.
Ως εκ τούτου, από ό,τι φαίνεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πάρει και άλλη νομοθετική πρωτοβουλία, εκτός από το διάταγμα που υπέγραψε.
Ο γενικός εισαγγελέας William Barr, ο οποίος έδωσε το παρών κατά την υπογραφή του διατάγματος, δήλωσε ότι και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επιδιώξει να μηνύσει εταιρείες κοινωνικών μέσων.
Να σημειωθεί πως το διάταγμα ήρθε δύο ημέρες αφότου το Twitter τοποθέτησε προειδοποιητικούς συνδέσμους (links) σε δύο tweets του Donald Trump.
Τα tweets έκαναν λόγο για εκλογές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα ζήτημα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταπιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Τι εξόργισε τον Trump

Ο Trump απείλησε να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικες φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter.
Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως παραπλανητικές δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.
Σε δύο αναρτήσεις που έκανε νωρίς χθες 27 Μαΐου 2020, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της επιστολικής ψήφου.
Ο Trump είχε αναρτήσει παρόμοια μηνύματα για το θέμα της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και την Τρίτη, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ' αυτά τα μηνύματα για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του είναι ψευδείς και έχουν διαψευσθεί.
Ο Trump, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη αυτών των ιστότοπων και έγραψε στο Twitter:
«Οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι Πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές.
Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό».
«Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης