Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro (Βραζιλία): Το 43% των Βραζιλιάνων τον απορρίπτουν - 1 στους 3 εγκρίνει την πολιτική του

Bolsonaro (Βραζιλία): Το 43% των Βραζιλιάνων τον απορρίπτουν - 1 στους 3 εγκρίνει την πολιτική του
Το 43% θεωρεί πολύ κακούς τους χειρισμούς του Bolsonaro στο θέμα της πανδημίας, την ώρα που ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δηλώνει κατά των μέτρων και ξιφουλκεί κατά του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις ψευδείς ειδήσεις
Στο επίπεδο ρεκόρ του 43% έφτασε το ποσοστό των Βραζιλιάνων που απορρίπτουν τους χειρισμούς του ακροδεξιού προέδρου Jair Bolsonaro, μολονότι ταυτόχρονα ένας στους τρεις (33%) δηλώνει ότι έχει θετική άποψη για αυτόν.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha δείχνει ότι η πόλωση εντείνεται, την ώρα που διχάζουν οι δηλώσεις του προέδρου κατά των μέτρων καραντίνας αν και η χώρα έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εστίες της ασθένειας Covid-19 στον κόσμο.
Από τους 2.069 ανθρώπους που ρωτήθηκαν, την Δευτέρα και την Τρίτη, το 43% θεωρεί «κακούς» ή «πολύ κακούς» τους χειρισμούς του Bolsonaro.
Το ποσοστό αυτό ήταν 38% πριν από έναν μήνα και μόλις 30% πέρσι.
Εκείνη που θεωρούν «καλή» ή «πολύ καλή» τη διαχείριση εκ μέρους του προέδρου φτάνουν το 33%, το ίδιο ποσοστό με τον Απρίλιο.
Η πόλωση είναι εμφανής από την ισχυρή πτώση του ποσοστού εκείνων που θεωρούν «μέτρια» την προεδρία του Bolsonaro: μόλις 22%, από 26% πριν από έναν μήνα και 32% στα τέλη του 2019.
Το ποσοστό απόρριψης του προέδρου είναι πιο υψηλό (56%) μεταξύ εκείνων που έχουν κάνει ανώτατες σπουδές.
Πέφτει στο 36% μεταξύ εκείνων που έχουν φοιτήσει μόνο στο δημοτικό.

O Bolsonaro ξιφουλκεί κατά του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έρευνά του στην υπόθεση των ψευδών ειδήσεων 
Την ίδια ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος Bolsonaro εξέφραζε τα παράπονά του για την έρευνα που παρήγγειλε το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας (STF) για ψεύτικες ειδήσεις, τονίζοντας πως αποσκοπεί στη φίμωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που συνέβαλαν στην εκλογή του και τόνισε πως οι πολιτικοί αντίπαλοί του επιδιώκουν να τον εκδιώξουν.
Σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεσή του με το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Bolsonaro υποστήριξε πως οι χθεσινές αστυνομικές επιδρομές σε κατοικίες ορισμένων συνεργατών του ήσαν απαράδεκτες.
Tη σύγκρουση μεταξύ εκτελεστικής και (ανώτερης) νομοθετικής εξουσίας πυροδότησε ένα βίντεο από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στα τέλη Απριλίου, όπου μεταξύ άλλων επιβαρυντικών για τον Bolsonaro διαμειφθέντων, ένας από τους υπουργούς του, ο υπουργός Παιδείας Abraham Weintraub, είχε δηλώσει ότι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου πρέπει να φυλακιστούν και τους είχε χαρακτηρίσει "αλητήριους".
Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Andre Louis Mendosa, έπειτα από χθεσινή συνεννόησή του με τον Bolsonaro, κατέθεσε στον πρόεδρο του STF Alexandre de Moraes αίτημα για να εξαιρεθεί ο Weintraub, από την κλήση σε κατάθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που ερευνά τις κατηγορίες για προσπάθεια του Bolsonaro να ελέγξει την ομοσπονδιακή αστυνομία και είχε διατάξει την δημοσίευση του επίμαχου βίντεο ως αποδεικτικού στοιχείου.
Επίσης, όπως τονίζει ο ενημερωτικός ιστότοπος poder360.co.br, o Mendosa ζήτησε να τεθεί στο αρχείο η έρευνα για τις ψευδείς ειδήσεις, υποστηρίζοντας πως πλήττει την ελευθερία της έκφρασης και πως το Twitter εξασφαλίζει την αρμονία μεταξύ των εξουσιών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης