Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια 12,6 δισ. ευρώ έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό – Το γ’ τρίμηνο 2020 οι τιτλοποιήσεις

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια 12,6 δισ. ευρώ έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό – Το γ’ τρίμηνο 2020 οι τιτλοποιήσεις
Εθνική: Δάνεια 12,6 δισ. ευρώ έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό
Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού μετέφερε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Παύλος Μυλωνάς, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2020.
Όπως πρόσθεσε, η τράπεζα θα προχωρήσει με βάση το πλάνο που έχει ανακοινώσει «όταν ανοίξουν οι αγορές και το επιτρέψουν οι συνθήκες».
Επίσης, η διοίκηση ανέφερε ότι δάνεια συνολικού ύψους 12,6 δισεκ. ευρώ της τράπεζας έχουν επηρεασθεί από την κρίση, με το 18,6% εξ αυτών, να έχουν επηρεασθεί σημαντικά, το 56,4% μέτρια και το 25% αυτών να έχουν επηρεαστεί λιγότερο.
«Είναι νωρίς ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα για το ύψος των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα δημιουργηθούν λόγω της κρίσης.
Το δ’ τρίμηνο του 2020 θα δούμε καλύτερα την κατάσταση και στις αρχές του 2021 θα γνωρίζουμε πιο ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του κόστους δανεισμού από τις επιχειρήσεις, σημειώθηκε ότι υπάρχουν σχετικά αιτήματα από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τέλος, αναφορικά με τα δάνεια που δίνονται με εγγύηση του δημοσίου, υπογραμμίστηκε ότι τα επιτόκια δεν θα είναι υψηλά, ειδικά στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας που θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης