Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζει σε «Α-» την αξιολόγηση της Societe Generale, σταθερό το outlook

Fitch: Υποβαθμίζει σε «Α-» την αξιολόγηση της Societe Generale, σταθερό το outlook
Η Fitch Ratings υποβαθμίζει τη Societe Generale
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης για μία εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών του κόσμου, της Societe Generale (SG), προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Fitch Ratings, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα μεταβλήθηκε σε «Α-» από «Α» (a- από a), ενώ οι προοπτικές (outloolk) ορίστηκαν σε σταθερές.
Η υποβάθμιση τον αναμενόμενο μεσοπρόθεσμο αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στην λειτουργική κερδοφορία του ομίλου.
Οι αξιολογήσεις της SG συνεχίζουν να αντικατοπτρίζουν ένα διαφοροποιημένο προφίλ εταιρείας με σημαντική συμβολή από πιο ασταθείς δραστηριότητες κεφαλαιαγοράς, μέτρια διάθεση για κίνδυνο, επαρκή κεφαλαιοποίηση και υγιές προφίλ ρευστότητας.
Η ποιότητα του ενεργητικού παραμένει αδύναμη, δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης των απομειωμένων δανείων που σχετίζονται με την πανδημία, αν και είχε βελτιωθεί σημαντικά στα τέλη του 2019, σημειώνει ο οίκος.
«Οι διεθνείς λιανικές και εμπορικές τραπεζικές επιχειρήσεις, οι δραστηριότητες ασφάλισης και χρηματοδοτικής μίσθωσης της SG αυξήθηκαν σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια.
Ωστόσο, ο όμιλος κατέγραψε μια πιο έντονη μείωση των εσόδων στον πυρήνα της γαλλικής λιανικής και εμπορικής τραπεζικής. (…)
Τα κέρδη της SG επηρεάστηκαν ουσιαστικά από την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και τις ασταθείς κεφαλαιαγορές το 1ο τρίμηνο 2020.
Ο όμιλος κατέγραψε τριμηνιαία ζημία και αναμένουμε η λειτουργική κερδοφορία να μειωθεί το 2020 και να ανακάμψει εν μέρει μόνο το 2021. (…)
Οι δείκτες σταθμισμένου κεφαλαίου της SG βελτιώθηκαν σημαντικά το 2019.
Ο δείκτης CET1 της τράπεζας ανήλθε σε 12,6% στα τέλη Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με 10,9% στα τέλη του 2018. (…)
Οι καταθέσεις πελατών αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 50% της χρηματοδότησης της SG λόγω του μεγέθους των δραστηριοτήτων της στην κεφαλαιαγορά.
Παρ 'όλα αυτά, η SG έχει καθιερωμένη πρόσβαση στην αγορά και η χρηματοδότηση διαφοροποιείται», αναφέρεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης