Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία και Δανία δεν διαπιστώνουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων

Φινλανδία και Δανία δεν διαπιστώνουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων
Φινλανδία και Δανία δεν διαπιστώνουν αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων
Η Φινλανδία δεν έχει καμία ένδειξη ότι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται γρηγορότερα από τότε που τα σχολεία άρχισαν να ανοίγουν ξανά από τα μέσα Μαΐου 2020 σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα καταλήγουν βάσει των πρώτων στοιχείων από τη μερική επανέναρξη των σχολείων και οι αρχές της Δανίας.
«Ο χρόνος ήταν σύντομος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Μίκα Σάλμινεν, αξιωματούχος στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα (28/5).
Η Φινλανδία άρχισε να ανοίγει εκ νέου σχολεία και παιδικούς σταθμούς από τις 14 Μαΐου, αφότου παρέμειναν κελιστά περί τους δύο μήνες.
Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανέφεραν 51 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.
Από την αρχή της πανδημίας, 313 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Φινλανδία.
Η Δανία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που άνοιξε και πάλι τα σχολεία της στις 15 Απριλίου έπειτα από έναν μήνα lockdown, επιτρέποντας στους μαθητές μέχρι την πέμπτη δημοτικού να επιστρέψουν στις τάξεις τους.
«Δεν βλέπουμε αρνητικά στοιχεία από την επαναλειτουργία των σχολείων», δήλωσε από την πλευρά του και δρ Πέτερ Άντερσεν, καθηγητής επιδημιολογίας και πρόληψης ασθενειών στο Seruum Institute.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, δεν έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών ηλικίας από ενός έως 19 ετών μετά την επαναλειτουργία των σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης