Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): ΜΑΤ και χημικά η νέα κανονικότητα της κυβέρνησης

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): ΜΑΤ και χημικά η νέα κανονικότητα της κυβέρνησης
Ο υπ.Εργασίας αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο είπε ο κ.Χαρίτσης
Στα επεισόδια που καταγράφηκαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 28/5 έξω από το υπουργείο Εργασίας ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και εργαζόμενους στον επισιτισμό και στον τουρισμό  αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχθηκε" με ΜΑΤ και χημικά.
Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Χαρίτσης.
Σημειώνεται πως τα επεισόδια άρχισαν όταν οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα του υπουργείου με αποτέλεσμα να υπάρξει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.
Αιτήματα των εργαζόμενων είναι να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, να γίνει επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, να δοθεί επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας καθώς και να ανασταλούν οι πληρωμές ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης